"Апостроф" публикува том с подбрани цитати от бестселърите на десетилетието

22740
"Апостроф" публикува том с подбрани цитати от бестселърите на десетилетието
Снимка: Апостроф

В края на месец април излиза първият за България том с подбрани цитати от най-четените и продавани книги за последното десетилетие. Съставителят Христина Мираз събира 150 книги в една – изящен подарък за всеки, който обича не само да чете, но и да пише. С изданието „Цитати от любими книги“ на „Апостроф“ отбелязваме Световния ден на книгата и авторското право – 23 април. Денят е символичен за световната литература. На тази дата през 1616 г. са починали Сервантес и Шекспир, а други изтъкнати писатели като Морис Дрюон и Владимир Набоков, са родени именно тогава. В този ден целият свят отдава почит на книгите и авторите им, насърчавайки всички и по-специално младите хора, да открият удоволствието от четенето и да почетат приноса на онези, които допринасят за социално-културния прогрес на човечеството.

Изданието представя компилация от любимите автори на десетки поколения, но и цитати от най-новите и популярни писатели. Редом до световно признатите като Шекспир, Джейн Остин, Оскар Уайлд, Екзюпери, Никос Казандзакис, Роалд Дал, Дж. Р. Р. Мартин стоят Леа Коен, Милена Фучеджиева, Фредерик Бегбеде и Е. Л. Джеймс. Това не е просто книга, съдържаща най-доброто от най-четените и продавани заглавия, а един цветен букет-щастие, набран за всички, които обичат литературата.

Денят на скорпиона

В началото на април „Апостроф“ публикува неиздавания досега на българския пазар роман „Денят на скорпиона“ &nda...

Всички онези подчертани с молив изречения най-накрая намериха свой собствен живот в изданието на „Апостроф“. Но тъй като никой не е способен да събере всички любими цитати, създателите на този том са оставили празни страници, които читателите сами да запълнят. Специално място в изданието заемат илюстрациите – минималистични и закачливи, оставящи думите на великите автори да изпъкват още повече. Последните страници, на книгата, създадени с помощта на 9-годишна художничка и професионален дизайнер, наподобяват личен дневник, който може да превърне всеки читател в писател.

 

 

 

Великите любовни истории

На война и в любовта всичко е позволено... Това доказват великите любови на най-ярките личности в историята. Чувствата не познават ти...

На страниците на „Цитати от любими книги“ ще откриете златни мъдрости, които всеки човек трябва да знае. За любовта в неумерени дози, за щастието по детски, за магията в реалността и за всичко онова, за което думите понякога не стигат. Припомнете си любимите книги с най-добрите откъси от тях и се насладете на това достъпно за всеки колекционерско издание. Един прекрасен подарък за истинските ценители на литературата.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com