Авторката на "Хари Потър" спасява от депресия

9678
Авторката на "Хари Потър" спасява от депресия
Снимка: Getty Images/Guliver

Всички сме били там. В тези тъжни моменти, в които не можем да открием смисъл в нищо, което правим и не виждаме хубавите неща. В понеделник фен, който се намираше в затруднено положение, се обърна към авторската на "Хари Потър" Дж. К. Роулинг в най-мрачния си час. С очакването най-вероятно да бъде игнориран, пише Huffington Post.

„Това, което ще напиша, може и изобщо да не бъде видяно... Но какво бихте казали на някой, който не е успял да намери смисъл и иска най-накрая да се откаже?“, попита потребителят в Twitter BrocaesarTV.

Джоан Роулинг ще строи "колиба на Хагрид"

Британската писателка Дж. К. Роулинг, прочула се с романите си за приключенията на Хари Потър, ще строи собствена "колиба на Хагрид" в ...

Роулинг веднага обърна внимание и предложи утеха както на него, така и на всички други читатели.

„Бих казала -  виж това“, написа в отговор, прикрепен със снимка, авторката на поредицата „Хари Потър“.

Роулинг винаги е говорила открито относно нейната собствена битка с депресията. Тогава е била самотна майка, живееща в бедност и се е опитвала да публикува книгите си за Хари Потър.

Броени дни остават до "Вакантен гост" на Дж. К. Роулинг

Очаквайте на 17.12.2012 г. „Вакантен пост“ - първата книга за възрастни на Дж. К. Роулинг, която ще се появи на 43 езика! Р...

„Говорим за наистина пагубни мисли, които ти минават през ума. Аз съм малко нещастна. Никога не съм се срамувала от това, че страдах от депресия. От какво да се срамувам? Минах през доста тежки времена и съм горда, че излязох от тях“, заяви Роулинг през 2008г. пред „Асошиейтед прес“.

Писателката е известна, че използва Twitter за социални контакти. Този път използва платформата за да вдъхне надежда и въпреки това колко зле може да се почувстваме, винаги има нещо, което да ни очаква, пише още Huffington Post.

Депресията засяга 1 от 5-ма души в Съединените щати, според Американската асоциация за тревожност и депресия. Чувството за безнадеждност е универсално и силата на думата може да повлия в много случаи, смятат експертите. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги