Авторът на "Лили Чудото" с нови книги

127326
Авторът на "Лили Чудото" с нови книги
Снимка: Издателство Фют

Книстер е един от най-известните немски автори за деца. Завършва социална педагогика в Есен и започва работа като специален педагог в училище.Пише песни, детски пиеси, компютърни игри и през 1980 година е отпечатана първата му книга с псевдонима Книстер, който е вдъхновен от любовта му към рокмузиката. Написал е над 40 книги, които са преведени над 35 езика.

С истинското си име Лудгер Йохман се подписва едва през 2000 година. Книстер нарича себе си „откривател на истории и музика за деца“. Пише по 8 часа на ден и никога не знае как ще завърше историята, която е подхванал. Свири в рокбанда и обича да плава със своята платноходка „Гаудиум“. Има 3 деца и мрази да подрежда. В къщата му близо до гората често го навестяват сърнички, зайци и орли. Любимото му ядене са спагетите и може да яде от тях дори и през нощта. През 2014 г получава наградата „ Златен гълъб на мира“ заради участието си в построяването на „Книстерскул“ в Индия за бедните деца под егидата на Юнеско.

Включете се в Читателска щафета 4: Ловци на приключения!

Започна поредното предизвикателство, наречено  „Читателска щафета 4: Ловци на приключения”! Готови ли сте да бъдете ч...

Неговите книги според него отговарят на следните критерии: „Четеш с радост – веднага научаваш – с удоволствие четеш още“. Те са изпълнени с напрежение и приключения , такива каквито се харесват на съвремнните деца - забавни, смешни, но с пълноценна история и с много фантазия.

Най-популярната книга на Книстер - „Лили чудото“ е преведена и в България.

Новата му поредица за Йоко, издадена от издателство „Фют“, ще зарадва българските деца. Кой е този Йоко? Малко космато същество, което прилича на куче, но не е, може да говори и идва от Хималаите. Йоко не прилича на никой друг на света – обожава замразена храна, спи в хладилника и обича да танцува. Най-необикновеният, мил и смешен приятел! Появата му променя напълно живота на Пиа и Лукас. Алчният търговец Тор ван Снейдер е по петите на Йоко. Дали Пиа ще успее да спаси приятеля си?

Какво ще се случи? Ще се случат грандиозни приключения, разказани от сладкодумника КНИСТЕР в книгите „Кой е този Йоко“, „Бъркотия в училище“ и „Нощ на ужасите в класната стая“.

Бъркотия в училище

Пиратски приключения на острова на скелета

Има ли момче (а защо не и момиче?), което да не иска да се носи по вълните с бърз пиратски кораб начело със смел капитан в преследване ...

Йоко отива тайно на училище, без Пиа и Лукас да знаят за това.И не след дълго там всичко се преобръща с главата надолу. Учениците са възхитени, а учителите ¬ никак. Но злодеят Тор ван Снейдер е измислил коварен план, за да се добере до Йоко.

Репортерът Харалд Мазур също е по петите му.

Дали Пиа и Лукас ще успеят да открият навреме рунтавия палавник и да го спасят от ловеца на животни?

Нощ на ужасите в класната стая

Приключенията на Минерва Минт: Легендата за пирата Блек Барт

Поредицата “Приключенията на Минерва Минт” разказва за преживелиците на малката Минерва и нейните приятели Рави и Томазина...

Нощта на ужасите в училище се превръща в страховито преживяване, когато се намеси Йоко! Мнозина вярват, че е настъпил последният им час. Но Йоко иска само да отиде при своята приятелка Пиа, защото е много тъжен. Той тъгува за дома си.

Дали Пиа и Лукас ще успеят да опазят малкото пухкаво създание от злодея Тор ван Снайдер и да го върнат в родината му?

 

 

Детективите Агата и Лари: Изчезналият календар на маите

Поредицата “Детективите Агата и Лари”  е пълна с увлекателни романи за деца, които обичат криминалните загадки и пъте...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги