Български писател публикуван в престижно американско литературно списание

40091
Български писател публикуван в престижно американско литературно списание

Повестта „И попита войникът“ на бургаския писател Янчо Чолаков беше публикувана в третия брой на американското литературно списание Nаmeless magazine, издавано в щата Вашингтон - луксозно издание с пълноцветен печат, посветено на хорър, фентъзи и на криминалния жанр. Списанието с разказа на нашия автор вече се предлага в най-голямата виртуална книжарница Амазон на цена от 22 долара.

Излизането на този немалък текст със своеобразна стилистика на английски език е забележителен успех за автора, защото художествената литература в САШ е дело предимно на местни писатели, с редки изключения от Великобритания и Австралия. Единствените по-значими пробиви на неанглоезични автори са японските. Особена заслуга за пробива в този негостоприемен  литературен пазар има преводачът Калин М. Ненов.

Тома, Ghettoman и Йосиф Шамли - заподозрени в убийство

На 4 март от 20.00 часа в Champagne Room Art Club (пл.Народно събрание №3) ще се проведе първата по рода си криминална премиера на книг...

Кой е Янчо Чолаков? Писател от Бургас, създател на специализираното издателство "Офир" и носител на учредената от Любен Дилов национална награда "Гравитон", с публикации в Русия и Украйна. През 2010 година бе номиниран от Европейското общество на фантастите в категорията за Най-добър автор, а през 2011 година Дружеството на българските фантасти му връчи приза „Майстор на авангардната проза“ на тържествена церемония в Националния музей "Земята и хората". До момента зад името на Янчо Чолаков стоят три книги с повести и разкази, както и един роман.

Още през далечната 1989 година писателят Агоп Мелконян казва за него, във връзка с първите му издадени текстове: "Разказите и новелите на Янчо Чолаков са истинска фантастика. Защото притежават най-важното изискване за това: те са територия на свободното въображение. На неокованото от делнични представи, художествени образци и интелектуални догми въображение. На въображението като самостоятелна ценност. И като благо във всяко творческо усилие."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги