Четвърта книга на Елиф Шафак излиза на български

25203
Четвърта книга на Елиф Шафак излиза на български

В началото на декември на книжния пазар ще излезе "Черно мляко", четвъртата до този момент преведена на български език творба на Елиф Шафак (след "Любов", "Копелето на Истанбул" и "Чест").

В нея писателката разказва за борбата между изкуството и дълга на жената да бъде майка, която започва да преживява още преди да се омъжи. След раждането на първото си дете през 2006 г. тя изпада в тежка следродилна депресия, спира да пише и загубва вярата си в думите, както сама споделя. В своя лиричен и елегантно написан мемоар Елиф проследява пътешествието в преоткриване на себе си, което предприема по това време. На страниците на "Черно мляко" тя се изправя срещу всяка една част от себе си (които нарича "харем от шест малки жени" или Палечки) и съпоставя своя опит към този на други жени писатели като Силвия Плат, Зелда Фицджералд, Вирджиния Улф, Айн Ранд, Симон дьо Бовоар, Жорж Санд и още много други.

Из "Дневниците на героя"

Какви опасности дебнат Люк и Талия по пътя им към лагера на нечистокръвните? Ще успеят ли Пърси и Анабет да възвърнат откраднатия каду...

"Черно мляко" излиза в Турция през 2007 година; година по-късно Елиф пише "Любов".

В България "Черно мляко" ще бъде в книжарниците от 3 декември. Книгата ще може да се закупи и по време на Коледния панаир на книгата (4 - 9 декември, НДК) от щанда на "Егмонт България" (щанд 301, ет.3).

Родена във Франция през 1971 година, Елиф Шафак прекарва по-голямата част от живота си в пътешествия по земното кълбо: през годините учи, пише и преподава в различни страни в Европа, Близкия Изток и в САЩ. Първото си литературно отличие, наградата „Руми”, печели още с дебютния си роман през 1998 година. Днес я определят за най-популярната жена писателка в Турция, с дванадесет издадени книги, преведени на повече от 30 езика, и множество публикации в престижни печатни издания като „Гардиън”, „Монд” и „Ню Йорк Таймс”. До навършване на 35-годишна възраст самата тя описва себе си като писател на първо място, после номад, космополит, любител на суфизма, пацифист, и жена. Но след това идва майчинството...

Бестселърът "Вината в нашите звезди" вече и у нас

„Егмонт България” издава „Вината в нашите звезди” на популярния автор ДжонГрийн. Бестселърът на „Ню Йорк ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com