"Детско царство" - сборник с популярни приказки и стихове за деца

29111
"Детско царство" - сборник с популярни приказки и стихове за деца
Снимка: Изток Запад

Излезе сборник с популярни приказки и стихове за деца – Дора Габе, Константин Константинов, Лев Толстой, Иван Вазов и Светослав Минков са част от знаменитите литературни творци, чиито произведения за деца запълват цветните страници на тематичното издание „Детско царство“. В луксозната малка книжка срещаме още Стоян Чилингиров, Людмил Дринов, Цанко Церковски, Чичо Стоян, Васил И. Стоянов, Гео Милев и Ханс Кристиян Андерсен.

Със стихове като „При мама и при татко“ и „Писана“, както и с приказките „Трите мечки“ и „Грозното патенце“, са израснали не едно и две поколения у нас, а сега най-младите читатели имат възможността да се запознаят с тях и с много други популярни стихчета и приказки в малката цветна, богато илюстрирана от художничката Деница Трифонова, книжка.

Любов и изгнание в царска Русия – или автобиографията на единствения американски нобелист, който не е писал на английски

Айзак Башевис Сингър – единственият американски писател, удостоен с Нобелова награда за литература, който не пише на английски ез...

Съставител на „Детско царство“ е Огняна Иванова. Луксозният сборник е част от поредицата „Големите малки книги“. В нея влизат също: „27 шедьовъра“ на Кацушика Хокусай; „Българска любовна лирика“, включваща 40 любовни стихотворения на Пейо Яворов, Димчо Дебелянов, Емануил Попдимитров, Димитър Подвързачов, Христо Фотев, Димитър Бояджиев и Теодор Траянов; тематичните „Разкази за Коледа“ на О’Хенри, „Разкази за Рождество“ от руските класици Гогол, Чехов и Достоевски, „Великденски разкази“ на Михаил Салтиков-Шчедрин, Николай А. Лейкин, Антон Чехов,  Зинаида Гипиус и Саша Чорни, и сборниците „Бъдни вечер“ и „Христос Воскресе!“, изпълнени с коледни и великденски приказки и стихове на класици на българската литература като Иван Вазов, Асен Разцветников, Яна Язова и др.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com