Диана Петрова с нов роман

19249
Диана Петрова с нов роман
Снимка: Изток Запад

„Синестезия“ (ИК „Изток-Запад“) на Диана Петрова има наситен с дълбок психологизъм сюжет, изпълнен с неочаквани обрати и нетипични развръзки. Този втори роман на Петрова – след пожъналата успех „Ана“, – вече направи дебюта си и на международната сцена с откъс на английски език, публикуван в престижното европейско списание за съвременна литература BODY.

Млад психолог, който тепърва започва практиката си, намира клиенти от голяма софтуерна фирма в България; работата му се увенчава с необичайно бърз успех. Сесиите му са наситени от споделената тъга на клиентите и често предизвикват усмивки заради изтънченото му умение за самоирония. Неусетно младият психолог изгражда взаимно доверие и успява да помогне на хора, които имат най-разнообразни проблеми: от семейни кризи, травматични спомени от детството, загуба на любим човек, говорни дефекти до обикновена скука във философско търсене на смисъла. На какво се дължи бързият му успех в работата с хората? Колегите на младия мъж от психотерапевтичната школа разкриват причината за рядката му дарба и решават да се възползват.

Изкуството за запазване на здравето

Състояния и устройства Трактатът за хигиената трябва да започне от представените хипотези. Понеже здравето е съразмерност и тя е завър...

През това време животът на Радослав тече пълнокръвно – той изневерява на приятелката си, флиртува, с удоволствие кара мотора си, среща се с приятели... докато не се случва нещо разтърсващо, след което всичко се обърква и... подрежда по изненадващ начин.

Във втория си роман „Синестезия“ Диана Петрова поставя редица въпроси, свързани с надеждите и страховете на съвременните хора, нуждата от любов, отношенията деца – родители, проблемите в брака, стресът в забързаното ежедневие, старостта, морала и ценностите. Образите на клиентите на Радослав – Писателката, Смъртника, Домакинята, Програмиста, Детето, Бърборкото, Перфекциониста са толкова плътни и реални, че в тях читателят може да открие част от себе си или чертите на свои познати. С напредването на повествованието въпросите се множат. На какво се дължат изключителните умения на начинаещия психолог ? Каква е съдбата на клиентите му и защо те се запознават в края на романа? Отговорите им ще подсилят удоволствието от четенето.

„Синестезия“ е увлекателен роман, който не оставя читателя безразличен и владее съзнанието дълго след прочитането на последната страница. Книгата е част от поредицата „Срещу времето“ – с водещ редактор проф. Георги Каприев, – в която влизат също романът „Кирил и Хипатия“ на отец Николай Петков (свещеник от шуменското Дивдядово), романът „Византия“ на Николай Табаков, „Забравената наука“ на Тодор П. Тодоров и „В търсене на Константинопол“ на дин Сергей Иванов.

Петрова е родена през 1978 г. в гр. Свищов. Завършва магистратура по „Творческо писане“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Автор е на книгите с приказки: „Замъкът на мухите“ (по-известна като „Мъдри приказки за деца и родители“) и „Двойната планета – приказки за осиновени и осиновители“. Нейни разкази са ползвани с терапевтична цел и включени в книгата на психолога Орлин Баев „Психология на смелостта“. Допусната е като слушател към Българското общество за аналитична психология „К. Г. Юнг“. Създател е на сайта за поръчкови приказки „Подари ми приказка“. Петрова дебютира на сцената на романистите през 2013 г. с книгата си „Ана“, а вече се радва и на международно отразяване чрез откъс от „Синестезия“, публикуван в престижното европейско списание за съвременна литература BODY.

Дали вече не сме в "Залезът на Запада"?

Знаменитият немски философ на културата и историята Освалд Шпенглер прави прецизен синтез на политиката, науката, математиката, политик...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги