Дж. К. Роулинг с първа книга за възрастни

11197
Дж. К. Роулинг с първа книга за възрастни

Дж. К. Роулинг написа първата си книга за възрастни. Авторката на знаменитата поредица за Хари Потър, достигнала многомилионни тиражи, се готви за нов скок в кариерата си през септември.

Романът носи заглавието „Вакантен пост“ (The Casual Vacancy) и се смята за сензация от световната издателска общност. Оригиналното издание на английски език е планирано за 27 септември. Романът ще се появи едновременно в Обединеното кралство, Германия, САЩ, Франция, Белгия, Швейцария и Канада. Датата на българското издание ще оповестим допълнително. Писателката работи с нов литературен агент и предприема промени по отношение на издателите в много страни, предвид различната читателска аудитория на новата книга. Ето какво сподели авторката:

"Катеричките от Сентрал Парк са тъжни в понеделник"

Очаквайте на 16 юли третата книга, обобщаваща модерната сага на Катрин Панкол, започнала с „Жълтите очи на крокодилите“ и п...

Макар че писах със същото удоволствие, следващата ми книга ще е коренно различна от серията за Хари Потър.”

Първият роман за възрастни на Дж. К. Роулинг „Вакантен пост“, в обем от около 400 страници, е издържан в духа на провокативната, смайваща черна комедия и е дело на уникален разказвач.

Светът очаква с нетърпение дебюта на Дж. К. Роулинг в литературата за възрастни. ИК „Колибри“ работи съвместно с британските й издатели от Little Brown&Co и кампанията по лансирането на книгата ще бъде съгласувана с международната стратегия. Надяваме се да зарадваме българските читатели с това ново превъплъщение на голямата писателка в края на 2012 или началото на 2013 година. Екипът на издателството ще положи максимални усилия, за да постигне новият роман на Дж. К. Роулинг феноменален успех и у нас.

Редактор: Калина Здравкова

""Безнадеждният живот на Чарли Самърс"

На 23 юли ще запознаем българския читател с Пол Тордей и книгата му „Безнадеждният живот на Чарли Самърс“ (превод: Венцисла...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com