Една арабска принцеса: още сълзи под воала

51942
Една арабска принцеса: още сълзи под воала
Снимка: ЕРА

Световноизвестната авторка Джийн Сасън изравя дълбоко скритите тайни на живота в Близкия изток вече повече от двайсет години. Разказани от името на Султана ал Сауд, нейните книги разбулват действителността в Саудитска Арабия пред очите на целия свят и разкриват потресаващите ограничения, с които жените там продължават да се сблъскват и до днес.

В новата си книга принцеса Султана прави ярко описание на живота през 2014 г. в едно от най-богатите, но и най-консервативни кралства на планетата. Това е свят, в който мъжете настойници продължават да контролират всеки аспект от битието на жената – от това за кого ще се омъжи, до това къде и дали ще работи.

Да се завърнеш на езерото Бътърнът

Две години след смъртта на съпруга си тъгата по загубата и желанието за уединение отвеждат Али Бекет в малката семейна вила край езерот...

От множеството си разговори с представителки на нежния пол принцесата подбира историите, които са й направили най-силно впечатление. Султана води привилегирован живот, обградена от разкош и прислуга, но дори и тя трябва да се крие, за да успее да огласи всички тези покъртителни разкази на жени, които са бити, презирани и дори убивани заради смелостта си.

Вече няколко десетилетия принцесата усилено се бори за правата на жените в мюсюлманските държави. Нейната благотворителна дейност включва издържката на 700 семейства, като основната й грижа е всички техни деца да получат образование.

 

 

Читателите от Броукън Уийл препоръчват

Всичко започва с кореспонденцията между две много различни дами: шведката Сара и американката от Броукън Уийл - Ейми. Две години след к...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com