Едно от горещите нови имена в съвременната европейска проза, днес ще представи най-успешния си роман досега

11210
Едно от горещите нови имена в съвременната европейска проза, днес ще представи най-успешния си роман досега

Младата скандинавска звезда Хелга Флатлан - едно от горещите нови имена в съвременната европейска проза, днес ще представи най-успешния си роман досега - „Остани, ако можеш. Замини, ако трябва”, в превод на български и издание на ИК "Персей". Събитието е днес от 18 ч. в книжарница "Хеликон България" на бул. „Цар Освободител“ № 4 и е организирано съвместно с посолството на Норвегия.

Тази година писателката е било поставена пред избор - дали да напише нова книга или да подготви за сцена най-успешния си роман досега, „Остани, ако можеш. Замини, ако трябва”. В крайна сметка преотстъпила правото да друг автор да напише поеса по романа, а тя написала нова творба. Дни преди посещението си в България тя завършила произведението си, а пиесата вече е планирана за театралния сезон 2017 г.

Пристига норвежката литературна сензация Хелга Флатлан - кадифеният глас на северната проза

Младата скандинавска звезда Хелга Флатлан - едно от горещите нови имена в съвременната европейска проза, пристига в България за премиер...

Романът ѝ „Остани, ако можеш. Замини, ако трябва”, който излезе на български в превод на Ростислав Петров и издание на „Персей“, е за съзряването, за скъсването на пъпната връв с детството, за напускането на света на сигурността и за болката, от която никой не е застрахован. Хелга Флатлан ни води през съдбите на героите си по неочаквано нежен и интригуващ начин, като постепенно превръща романа си от история за съзряването в книга за изборите, които правим, и за последствията, които неминуемо трябва да понесем.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com