Есенна книготерапия

5322
Есенна книготерапия
Снимка: Ентусиаст

„Щастливото градче“ – „слънчев“ роман, който щедро раздава добро настроение

В началото на есента издателство „Ентусиаст“ публикува роман, който е истинска книготерапия. „Щастливото градче“ е книга, която ще ви инжектира огромна доза добро настроение, ще ви зареди с много оптимизъм и ще ви вдъхне надежда. Написан с прекрасно чувство за хумор, романът разказва за най-обикновени човешки съдби, които ще ви вдъхновят и ще ви развълнуват силно. Не пропускайте тази книга – тя със сигурност няма да ви разочарова! Талантливата Лоредана Лимоне майсторски изгражда приказна фабула, към която добавя и малко „крими“ елемент, за да направи тази история привлекателна за всеки читател, без значение от литературните предпочитания и възраст.

"Изобретенията в 30 секунди" - Прочети, разбери и научи

Нова, забавна и интересна книжка в поредицата на Enthusiast Children’s books – „Изобретенията в 30 секунди“ от ...

„Щастливото градче“ носи очарованието, романтиката и вкуса на провинциална Италия. До него се стига по тесен път, който обикаля хълма, път, покрай който се нижат дървета и лозя и който излиза право на централния площад. Там се намира кметството, църквата, чешмата и няколко магазинчета, много от които сложили кепенците, понеже градчето запада. Но в това запустяло, забравено от Господ място, „голямо колкото плюнка“ ще бъде поставено началото на една различна приказка, която не започва с Имало едно време, а се пише тук и сега. Тя ще ви накара да повярвате, че няма невъзможни неща.

Амбициозната Белинда има намерение да започне живота си наново и малкото планинско градче Борго Пропицио ѝ се струва идеалното място да осъществи мечтата си да отвори млекарница. Ремонтът на магазинчето е поверен на Руджеро – изпълнен с ентусиазъм работник, който би могъл да строи небостъргачи, ако някой му ги възложи, или да бъде поет, ако знаеше как да спряга глаголите. Възпитан, сериозен и с приятен вид, Руджеро е истински аристократ, само дето му липсва образованието, заможната фамилия и потеклото. Но съдбата си знае работата – Мариолина, която е отговорник в данъчната общинска служба, е точната жена за него. Още след първата среща той решава да се ожени за нея. Точно в този момент Руджеро намира пръстен в помещението, което ремонтира. Намира го скрит в стената, заедно с карта на съкровище. Дали да сподели с приятеля си Чезаре, или да го подари на любимата си? Та той изглежда съвсем истински?

Любовта между Руджеро и Мариолина разпалва клюките в монотонното градче – от бъбривата Елвира до кривогледата Джема всички говорят само за това. А в къщата на Белинда вездесъщата леля Летиция реди планове за бъдещето. Междувременно ремонтните дейности в млекарницата продължават и носят изненади в живота на всички обитатели на това магично място. А мистерията около намерения пръстен става все по-заплетена...

Дали Белинда ще дойде на откриването на собствената си млекарница? Как ще завърши историята между Руджеро и Мариолина? И какво ще направи сестра ѝ Мариета? Авторката загатва как ще се развие живота на всеки един от персонажите в книгата.

Човешкото тяло в 30 секунди

Тази книжка повежда читателите на невероятно пътуване през човешкото тяло. 30 ключови теми са изследвани с помощта на бързи малки обобщ...

Любови, които се сблъскват и отблъскват, истински и полуистински мистерии, които се разкриват или не – точно както става с изчезналите крави, свързани с млекарницата и намерени в края на романа. А градчето, доволно и щастливо, стои и наблюдава заедно със своите дървета, хълмчета и лозя, чувствайки се участник в процеса на своето и на своите жители съживяване.

Лоредана Лимоне е родена през 1961 г. в Неапол, Италия. Пише първото си стихотворение когато е деветгодишна. Но едва през 2002 г. се проявява като писателка и публикува сборник с приказки – „Влакчето Арлекино и други историйки“. Издава и различни книги за гастрономията, но кулинария, базирана и свързана с литературата и историята. Създава Лаборатория за креативно писане на кулинарна тематика – „Литературни вкусотии“, като същевременно издава и трилогия под същото заглавие.

Лоредана Лимоне получава извънреден плакет в категорията „Дебютанти“ на Първото издание на Наградата за писатели „Федерико Фелини“ за първия си роман „Щастливото градче“.

 

Епично пътуване. Несигурна любов. Трайно приятелство

Катлийн Харингтън напуска родния си дом в Ирландия през 1919 година, за да отпътува към Южна Африка и да се омъжи за годеника, когото н...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com