Героини на Джейн Остин, триумфално се прераждат в 21 век в “Разум и чувства” на Джоана Тролъп

7872
Героини на Джейн Остин, триумфално се прераждат в 21 век в “Разум и чувства” на Джоана Тролъп
Снимка: Litus

“Проектът Остин” е спиращ дъха поклон към творчеството на Джейн Остин.”

„Уошингтън Поуст”

 

"Противоотрова" е освежаваща доза детокс за пристрастените към литературата за самопомощ

“Противоотрова” взема всеки наръчник за самопомощ, който сте чели някъде, и го преобръща наопаки – изключително забав...

Една от многото причини, поради които романите на Джейн Остин продължават да бъдат популярни и до днес, е че дори след толкова години те все още са актуални. Младите жени днес може и да работят наравно с мъжете и да не смятат женитбата за единствения възможен житейски избор, но те все още копнеят за истинска любов, сигурност и вечно приятелство.

В “Разум и чувства“, поредната книга от “Проекта Остин”, Джоана Тролъп доказва с присъщия си финес, напълно в духа на Джейн Остин, че времената може да се менят, но когато става дума за любов и пари, промени няма, а и сърцата на младите момичета си остават същите.

Две сестри, които не биха могли да бъдат по-различни, са изправени пред първите си житейски изпитания. Елинор, сериозна и с чувство за отговорност, крие дълбоко емоциите си. Мариан, импулсивна и артистична, държи да драматизира всяко свое преживяване и мечтае за принца от приказките.

Когато баща им умира внезапно, те заедно с майка си и най-малката си сестра са принудени да напуснат прекрасното старинно имение, в което са израснали. Сред сълзи и кършене на ръце Елинор се оказва единственият трезвомислещ човек, който трябва да се грижи за семейството, оставяйки собствените си проблеми на втори план. Ще й помогне ли стоицизмът да понесе мисълта, че човекът, когото обича, е паднал в примката на едно вятърничаво момиче? Ще рухне ли вярата на Мариан в единствената и неповторима любов след срещата й с Джон Уилъби, красавец и богат наследник, но и непостоянен плейбой?

"Тангото на старата гвардия" ни увлича в ритъма на страстния аржентински танц, за да ни поведе по пътя на една неповторима любов

Тласкан от порива да сътвори съвършеното танго, един композитор потегля за Буенос Айрес през 1928 година; започналата тогава история за...

Възможно ли е в един свят, управляван от социалните мрежи и налаганите от тях мнения, любовта да триумфира над общественото неодобрение?

На българския пазар през месец юли беше представена и съвременната версия на „Абатството Нортангър” от Вал Макдърмид, а верните фенове на Алегзандър Маккол Смит ще могат да се срещнат отново с британския вълшебник на перото в неговата преработка на един от най-популярните романи на Джейн Остин – „Ема”.

Джоана Тролъп е автор на множество съвременни бестселъри, на десет исторически романа, научна студия върху живота на жените в Британската империя и биография на Антъни Тролъп - един от най-успешните, уважавани и плодовити автори на викторианската епоха, с когото има родствена връзка. За заслугите си в областта на литературата е наградена с Орден на Британската империя. Голяма част от времето си тя посвещава на различни благотворителни каузи, свързани с литературата.

 

Новите книги от поредицата кино-романи на Борис Акунин

    „Акунин знае как да държи в напрежение”   Бостън Глоуб „Ако Пушкин беше опитал да напише дете...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com