"Истории от големия двор" - нова поредица български книжки за деца

37291
"Истории от големия двор" - нова поредица български книжки за деца
Снимка: Сиела

На пазара вече е първата книжка от най-новата поредица български книжки за деца - „Истории от големия двор“. Книгите са с красиви цветни илюстрации, а историите разпалват детските фантазии и възпитават малките читатели в любов към природата и животните около нас.

Главни герои в поредицата са охлювчето Арко и таралежчето Алкау, които изследват тучния, зелен свят в двора на познатия вече на българската публика Унки Марлюнки. Дребните животинки са неустоими образи - пъстри, изобретателни, откриващи света с шеметни, вълнуващи приключения.

Дъщерята на меча

1. Сабята, която лежеше на леглото на Шузо Фучида, беше най-древната позната от този вид и той обичаше да слуша песента й. Тачи в сти...

„Арко и Алкау се родиха във въображението на малкия ми син Явор. Реших да поощря тези негови първи мигове на съзидателност като създам цяла поредица с истории за уникалните герои” – споделя авторът Иван Раденков.

След като подбират историите Иван и Явор ги споделят с илюстраторката Яна Казакова. Тя вдъхва живот на героите със своите цветни моливи и когато споделя първите си скици с малкия Явор и баща му, те възкликват възхитени - „Това наистина са Арко и Алкау! Точно както си ги представяхме”!

И така се ражда първата книжка от поредицата – „Изчезналото слънце”.

Авторът Иван Раденков е познат на малките читатели и родителите им от поредицата книги за татковци, които наскоро пусна на пазара - „Невероятните приключения на Унки Марлюнки“ и „Унки пътешества в космоса“.

Колелото на лъжите - Падението на Ланс Армстронг

Имението на Ланс Армстронг на стойност 10 милиона долара се крие зад висока стена от кремав тексаски варовик и плътен сто...

Поредицата „Истории от големия двор” е отпечатана на качествена хартия, на която уникалните рисунки с акварелен молив правят света на героите привлекателен за малките читатели и техните родители.

Още преди българската си премиера, книжката бе преведена и представена на книжния панаир във Франкфурт, Германия, където се напълно заслужено се радва на изключително внимание. Предстои представяне и на панаира на детската книга в Болоня, Италия.

 

 

Там, където е погребан Орфей

РОДАТА Широко разклонена е нашата рода – из цялата страна, далече извън границите на страната. „Имаме само роднини“,...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com