Изкуството да не си вгорчаваме живота

28169
Изкуството да не си вгорчаваме живота
Снимка: Хермес

На 19 септември излиза „Изкуството да не си вгорчаваме живота“ на Рафаел Сантандреу. Книгата ще ви запознае с различни техники за психологическа промяна и личностно израстване.

Рафаел Сантандреу е психолог и психотерапевт, специализирал когнитивна терапия. Преподавал е в университета „Рамон Лул“, а през изминалото десетилетие е имал шанса да учи и работи с прочутия терапевт Джорджо Нардоне в Центъра за стратегическа терапия в Арецо. В момента упражнява професията си на терапевт в кабинета си в Барселона, обучава лекари и психолози и изнася лекции, някои от които могат да се видят в интернет. Автор е на няколко много успешни книги: „Училище за щастие“, „Изкуството да не си вгорчаваме живота“ и „Очила за щастие“.

"Отклонение" от Блага Димитрова

На 12 септември излиза 7-ото издание на романа „Отклонение“ на Блага Димитрова. По него е заснет едноименният филм на режис...

Рафаел Сантандреу сътрудничи на специализирани списания по психология, като дори е бил главен редактор на списание „Здрав дух“. Професионалният му опит, преподавателската му дейност и новаторските идеи го превръщат в един от най-изтъкнатите специалисти в областта на психичното здраве.
„Изкуството да не си вгорчаваме живота“ е преведена на множество езици. Само в Испания книгата е претърпяла повече от 20 издания и неизменно присъства във всички класации за психологическа литература.

Склонни ли сте да приемате всяка малка неприятност като нещо ужасно? Лесно се депресирате и тревожите?
Рафаел Сантандреу, опитен психолог и психотерапевт, предлага практичен, ясен и научно доказан метод, чрез който да постигнем психологическа промяна. Когато попадаме в плен на депресията, тревожността и натрапчивите идеи, губим способността да живеем пълноценно.

Всички можем да се научим да бъдем по-силни и емоционално уравновесени. За тази цел трябва да работим върху себе си, за да променим начина на мислене, личната си философия, вътрешния диалог.
Книгата е ръководство по когнитивна терапия за широката публика и съдържа истории, разкази и притчи, както и многобройни примери с реални случаи от практиката на автора, които помагат за разбирането на различните послания. Крайната цел е човек да стане терапевт на самия себе си.

Да се наслаждаваме на живота, да обичаме, да се учим, да откриваме нови неща... можем да го постигнем само когато превъзмогнем страховете си и овладеем изкуството да не си вгорчаваме живота.

Понякога ангели

Втора глава е2 - е4   „УВАЖАЕМА ГОСПОЖО Гаприндашвили!” Тук, точно под удивителната, моливът пробива хартията и пр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги