Излезе "Медната ръкавица", втората книга в приключенската фентъзи поредица "Магистериум"

8426
Излезе "Медната ръкавица", втората книга в приключенската фентъзи поредица "Магистериум"
Снимка: Egmont

Издателство "Егмонт" издаде „Медната ръкавица”, втората книга в приключенската фентъзи поредица „Магистериум”. Авторите са две добре познати и обичани писателки – Холи Блек и Касандра Клеър. Невероятното им въображение е създало история, която със сигурност ще накара сърцата на читателите да забият по-бързо, докато потъват в загадките на Магистериума.

Лятната ваканция на Калъм Хънт няма нищо общо с тази на останалите деца. Най-близкият му спътник е обсебен от Хаоса вълк, Пакостник, за когото баща му подозира, че е зъл в душата си. И, разбира се, повечето деца няма да се отправят обратно към магическия свят на Магистериума през есента.

Гръцките герои на Пърси Джаксън

Кой е отрязал главата на Медуза? Кой е опитомил Пегас? Кой е отгледан от мечка? Само един полубог би могъл да ви разкаже цялата история...

На Кал не му е лесно… И става все по-трудно, след като напуска мазето си и открива, че баща му може би се опитва да унищожи и него, и Пакостник. Кал бяга в Магистериума, където обаче нещата стават още по-напрегнати. Алкахестът – медна ръкавица, способна да лиши определени магьосници от магията им – е откраднат. А в своите опити да открият виновника, Кал и приятелите му Аарън и Тамара привличат вниманието на някои много опасни врагове и се доближават до още по-опасна истина.

„Магистериум“ е първият съвместен проект на утвърдените и обичани автори на бестселъри Холи Блек и Касандра Клеър. Поредицата ще се състои от пет книги. Правата за нея са продадени в над 30 държави, а тези за екранизация са вече закупени от филмовата компания Constantin Films.

Холи Блек е автор на романи за деца, тийнейджъри и възрастни, сред които са книгите от поредиците „Хрониките на Спайдъруик” и Curse Workers, носител на награда „Нюбъри“.

Касандра Клеър работи като журналист за Hollywood Reporter, преди да се ориентира към писането на книги. Тя е авторът на поредиците „Реликвите на смъртните” и „Адските устройства.

Дъщерите на Снежанка и Злата кралица обединяват сили в "Най-грозната от всички"

Издателство „Егмонт” представя „Най-грозната от всички” от Шанън Хейл, втора книга в поредицата „Евър Афт...

Холи и Касандра се запознават преди десет години, на първата среща на Холи с читатели. Оттогава двете стават добри приятелки и споделят (заедно с всичко останало) любовта си към жанра фентъзи. С „Магистериум“ Холи и Касандра решават да създадат свой свят на герои и злодеи, своя история за доброто и злото, а също и за величието, което носиш независимо дали искаш, или не.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com