Любовницата на Фройд

10931
Любовницата на Фройд
Снимка: Колибри

Излезе от печат „Любовницата на Фройд“ – един дързък и провокативен портрет на забраненото желание, който свързва легендарния психоаналитик с Мина Бернейс, сестрата на съпругата му Марта.

Разказът в „Любовницата на Фройд“ (превод: Надя Баева,  352 стр., цена: 16 лв.) тече от името на Мина и не се свени да нахлуе в интимния живот на Зигмунд Фройд, за да разбули дълбоко пазена семейна тайна за неговия „женски кръг“. Имал ли е Зигмунд Фройд любовна връзка със сестрата на своята съпруга? И повлияла ли е тя върху радикалните открития на бащата на психоанализата? Вдъхновен от множеството спекулации по тази тема, „Любовницата на Фройд” смело развенчава митове и осветлява двойствената същност на един егоцентричен свят, в който жените са музи, но и сенки, обречени самотно да кръжат около самовлюбената фигура на гения.

На 3 август излиза "Дневник на крадеца"

На 3 август колекция „Модерна класика” на издателство „Колибри” ще предложи на читателите „Дневник на кра...

Карън Мак и Дженифър Кауфман създават съвместно три романа, които многократно са заемали първите места в авторитетни американски класации за литература. Последният и най-дискутираният измежду тях - „Любовницата на Фройд“, се уповава на богат документално-биографичен материал. Романът е хипнотична история за предаността, измяната и всепоглъщащата бездна на сексуалното желание.

 

 

 

"Русалката" - един от най-завършените психологически трилъри на Камила Лекберг

Eдин мъж тайнствено изчезва във Фелбака. Инспектор Патрик Хедстрьом и колегите му напразно се опитват да го открият. Три месеца по-късн...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги