Невероятната история на Адолфус Типс

11993
Невероятната история на Адолфус Типс
Снимка: Фют

През 1943 година четири години след началото на Втората световна война, съюзническите войски се подготвят за десант в Нормандия. Никога дотогва не била предприемана военноморска операция с такъв мащаб и с такава важност. Наложило се голяма част от крайбрежните райони да бъдат освободени за нуждите на армията. Районът около Слаптън бил евекуиран и около 3000 местни жители получили заповед само за няколко седмици да напуснат домовете си.

Историята за провеждането на тази операция е предадена през очите на 11-годишната Лили, която живее с родителите си във ферма в Слаптън и описва историята на своя живот, такъв какъвто е бил в началото на 1943 година в дневника си. Главен герой е любимата й котка Типс. По време на евакуацията котката на Лили се загубва в забранената зона. Въпреки смъртната опасност Лили решава да се върне в Слаптън, за да я търси. Какъв е краят – изненадващ! Но не поглеждайте какъв е – нека бъде изненада! Книгите на английския писател Майкъл Морпурго са букварът, по който децата ни ще усвоят азбуката на чувствата.

Нека отбележим Международния ден на детската книга с приказка в ръка

Всеки ден е прекрасна възможност да срещнем децата с хубавата книга. Но 2 април е специален – Това е рожденият ден на големия при...

А и ние, възрастните, ще ги прочетем с интерес и ще погледнем по нов начин на уж обичайните неща, с които сме свикнали. Историите в неговите романи не са измислени, а са парченца от живота, сякаш видени през увеличително стъкло. Те са искрени и мъдри, разказани са с обич и човечност. Може би това е едно от най-ценните послания на Майкъл Морпурго – да се замислим за това, което ни прави хора и ни помага да запазим човешкото си достойнство, независимо в какви ситуации попадаме.

 

 

 

Приказки от вълшебната гора: Драконите

В новата книга от поредицата за вълшебната гора ще се запознаете с много дракони, които макар и малко грозновати и свадливи, ще ви стан...

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги