"Отвъд Рая" - книга на най-популярния български писател в Латинска Америка - Владимир Стоичков

24822
"Отвъд Рая" - книга на най-популярния български писател в Латинска Америка - Владимир Стоичков
Снимка: Вакон

Барселона дава среща на Георги, един отдавна напуснал родината българин, и австрийката Елена. Една любов, която обича на испански, а в раздора си говори на два различни езика. След поредната свада двойката се опитва да възстанови блаженото спокойствие в отношенията край бреговете на плажа Палестина в луксозния комплекс Рая. Там обаче нищо не е такова, каквото са очаквали.

Първоначалното усещане за свобода бързо се превръща в параноичен кошмар за Георги, когато Ги и Таис нахлуват в спокойното им съществуване и в една луда нощ двойките разменят партньорите си. Докато реалната Елена неусетно се изплъзва на Георги, той създава неин фикционален еквивалент в опита си да я задържи. Въображението се вплита в действителността, за да заживеят заедно в собствен паралелен свят. Но обвинението в едно неочаквано убийство поставя кулминацията на и без друго ескалиращото напрежение.

Живот без ограничения

Без никакво медицинско обяснение Ник Вуйчич се ражда без ръце и крака. Като първороден син той е изправен не само пред една ежедневна б...

Парченцата от миналото се разпиляват в съзнанието на Георги в объркан емоционален колаж. Някъде в пъзела на спомена се крие предчувствието за дълго отхвърляна тайна. Ала чичовите думи ще проехтят през времето, за да отведат героя до неочаквано решение:

Винаги трябва да пазиш онова парченце свобода, което ще ти позволи да избягаш.

Владимир Стоичков е журналист, писател и университетски преподавател. Създател е на документалната серия „Другата България“, с която обикаля света в продължение на три години. През 2002 г. се установява трайно в Латинска Америка. Автор е на романите „Последна спирка Барселона“ и „Ачупая“, както и на издадените само в Латинска Америка сборник с разкази „В морето обичам да се къпя гола“ и биографичната „ОМ“, която е сред победителите на конкурса на Министерството на културата на Еквадор (2008 г.). Година по-късно авторът й е сред специалните гости на Панаира на книгата в Хавана и гостува на множество литературни мероприятия в цяла Латинска Америка.

Между Нирвана и Самсара: 8500 км в търсене на щастието през Непал, Хималаите и Индия

В някои пътешествия губиш себе си, в други се откриваш. И понякога, само понякога намираш щастието по средата. На 21 май (четвъртък) о...

„Отвъд Рая“ е написана в оригинал на испански и бе представена на последния Панаир на книгата в Буенос Айрес. Предстои да бъде издадена в Еквадор и Коста Рика.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги