Последното писмо от любимия

54626
Последното писмо от любимия
Снимка: Хермес

На 25 април излиза „Последното писмо от любимия“ - новият бестселър на Джоджо Мойс! След тежко произшествие Дженифър започва да събира наново парченцата пъзел от своя живот, за да си припомни коя е и какво се е случило с голямата й любов. Мистериозното последно писмо от любимия слага начало на нейното пътешествие към себе си.
    
Джоджо Мойс е родена в Лондон през 1969 година. Завършва английска литература в Лондонския университет и спечелва стипендия за магистърска степен на вестник „Индипендънт“, където работи като редактор и кореспондент в продължение на десет години. Въпреки успешната журналистическа кариера, Джоджо мечтае да стане професионална писателка. Дебютният й роман се радва на топъл читателски прием и положителни отзиви на критиката. Големият пробив за авторката идва с появата на пазара на деветия й роман – „Аз преди теб“, през януари 2012 година. За кратко книгата се превръща в истинска сензация, оглавява класациите за бестселъри, задържайки се в тях рекордно дълго и e номинирана за роман на годината. До този момент книгата е преведена на 33 езика и от нея са продадени 3 милиона екземпляра. Джоджо Мойс е сред малцината британски авторки, печелили наградата на Асоциацията на романтичните писателки за роман на годината два пъти – през 2004-а с романа „Екзотичният плод“ и през 2011-а с „Последното писмо от любимия“.
„Аз преди теб“ е най-продаваната книга в Германия за 2013 година, задържала се на първо място в продължение на 26 седмици. Изместена е от върха от „Последното писмо от любимия“, като общите продажби от двата романа само в Германия надхвърлят 2 милиона!
Авторката приключи работа по предварителния сценарий на филмовата версия на „Аз преди теб“ преди няколко месеца. Лентата, продуцирана от киностудио „Метро Голдуин Майър“, ще бъде филмовият дебют на британската театрална режисьорка Теа Шарок.

Медиите на Острова побързаха да обявяват Джоджо Мойс за „най-добрата съвременна британска авторка“. Сред почитателите на великолепните й романи са супермоделът Синди Крауфорд и телевизионната водеща Опра Уинфри.

Йерусалимска загадка

Страхотен приключенски трилър за почитателите на Дан Браун и Скот Мариани!В мюсюлманския квартал на Йерусалим е намерено обгореното тял...

Романът „Последното писмо от любимия“ е преведен на 27 езика. Любопитното е, че всяка глава от книгата започва с нечие последно писмо, имейл или друга форма на кореспонденция от истинския живот.

Дженифър Стърлинг се събужда в болнично легло след тежка автомобилна катастрофа. Получила амнезия, тя няма представа коя е и как се е озовала там. С помощта на богатия си съпруг Лорънс и приятелите им от лондонския елит Дженифър си припомня предишния живот. Младата жена обаче не може да се отърси от натрапчивото чувство, че нещо й липсва. Един ден, докато подрежда дрехите си, Дженифър открива адресирано до нея любовно писмо. Постепенно тя си спомня любимия, заради когото е била готова да рискува всичко.
Четиридесет години по-късно. Журналистката Ели Хоуърт има всички основания да се счита за успяла и щастлива. Страхотната й работа, малък апартамент в Лондон и срещите с интересни хора предизвикват завистта на познатите й. Ели обаче не е щастлива в любовта. Има връзка с женения Джон, който няма никакво намерение да изостави семейството си заради нея.
В архива на вестника Ели случайно попада на покрити с прах любовни писма. Обсебена от необикновената история, тя решава да научи повече за съдбата на тайнствената двойка. И да поеме контрол върху собствения си живот.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги