"Природолечение" от д-р Димитър Пашкулев

14900
"Природолечение" от д-р Димитър Пашкулев
Снимка: Кибеа

Днес добрата физическа форма е показателна за зрелостта на човека, за неговата интелигентност, информираност и степен на духовно развитие. И доколкото изискванията на съвременното общество към него стават все по-многобройни и все по-интензивни (а същевременно вредностите в технологизирания свят са все по-агресивни), на доброто здраве, работоспособност и душевна хармония на индивида вече се гледа подчертано съсредоточено.

В океана обаче от съвети, рецепти, техники и методи за поддържане на здравословен живот всеки може да се усети объркан. Искрената загриженост на книгата „Природолечение“ е да преодолее тази обърканост – тя е своеобразен справочник за някои от основните природосъобразни системи за лечение на редица заболявания. Хранителни режими, физически упражнения, слънцелечение, фитотерапия, психорегулация, хомеопатия или йога – читателят е поощрен да направи най-добрия избор за своето изцеление, като основното преимущество на предлаганите съвети е, че всички те са приложими в домашни условия. Което включително означава – на приемлива цена, в подходящо за човека време, при спазване на щадящ, мек и постепенен подход към необходимите промени.

Баланс на хормоните, баланс в живота

За хората, които търсят медицински съвет – въпреки че информацията, идеите и гледните точки в тази книга почиват на аюрведическит...

Книгата поощрява вглеждането в собственото физическо състояние, в потребностите и промените на организма, както и схващането му като цялостна система, която може да бъде управлявана. Но преди всичко – осъзната и осмислена система, единство от материя, дух, емоции и интелект, за чието хармонично функциониране всеки сам носи отговорност.

Д-р Димитър Пашкулев е завършил академично медицинско образование, но интересите му на практикуващ лекар са насочени предимно към природосъобразните методи на лечение. Повече от 25 години той усъвършенства и прилага цялостна система за поддържане на доброто здраве, включваща индивидуално изготвени и лесно приложими при домашни условия хранителни режими, фитотерапия, хомеопатия, физикални, дихателни и психорегулиращи практики.

По негови указания се изготвят и се предлагат на пазара разнообразни биологично активни хранителни добавки, лечебни продукти и природна козметика.

Д-р Пашкулев е автор на десетки книги, статии и публикации в електронните медии в областта на природната медицина и най-вече по въпросите на храненето и билколечението. Работи и като консултант в редица други проблемни области – психология, педагогика, екология, биоземеделие.

Господ е създал от земята лекарства и благоразумен човек не ще ги пренебрегва!

Господ е създал от земята лекарства и благоразумен човек не ще ги пренебрегва! СИРАХ 38:4   Въпреки многобройните нападки с...

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги