Произведения на български автори във второто издание на "Книги за смет"

47299
Произведения на български автори във второто издание на "Книги за смет"

Фантастичният роман за деца „Ян Бибиян“ и повестта „Чичовци“ са само две от популярните български заглавия, които всеки може да получи срещу предаден килограм пластмасови отпадъци в предстоящата кампания „Книги за смет“ в София, Бургас и Варна. Освен тях тази година и специално за кампанията ще бъдат преиздадени детско-юношеският „Роман в буркан” на Димитър Шумналиев, приказките на Асен Разцветников и Ангел Каралийчев, както и сборникът „Зелени разкази” с автори в него като Алек Попов, Ваня Щерева, Калин Терзийски и др. Кампанията, чиято основна цел е популяризиране на отговорното отношение на хората към околната среда, иска да възроди и интереса към четенето на българските автори и родната литература.

На 11 май, неделя, пред ЦУМ в столицата всеки ще може да предаде 1 килограм или повече годни за рециклиране пластмасови отпадъци, като в замяна ще получи талон за книга по избор. Същото ще се случи в Бургас на 17 май и във Варна на 18 май, като списъкът с произведения ще бъде същият. Всички събития са с начален час 10 часа и ще продължат до 13 часа. Събирането, извозването и последвалото сепариране и рециклиране на отпадъците и в трите града ще се извършва от „Екопак”.

"Книги за смет" отново в София на 11 май, за първи път в Бургас и Варна на 17 и 18 май

Фондация Credo Bonum, издателство Smart Books и партньори Ви канят на второто издание на инициатива „Книги за смет“ –...

Всеки, предал 2 или повече от 2 килограма, ще получи и втори талон. Трети талон няма да бъде предоставян, независимо от обема на предадените отпадъци. Ограничението се поставя, за да могат повече хора да се възползват и получат безплатна българска книга.

Сред заглавията ще присъстват още и илюстровани детски книжки за най-малките читатели с български народни приказки като „Майчина сълза”, „Неродена мома” и много други, както и книги на здравна тематика като „Как да свалим високото кръвно налягане”, наръчник „Как да развием детската креативност” и бестселърът с 350 ефикасни и лесни за изпълнение билкови рецепти.

Основни партньори при реализацията на „Книги за смет“ са издателство Smart Books, „Българо-американска кредитна банка”, „Екопак“ и книжарници “Orange”. Кампанията ще се осъществи с медийната подкрепа на телевизионното предаване „Зелена светлина”, списанията „8”, „Story”, „Журнал за жената”, ELLE и „Програмата”, сайтът „Аз чета” както и с подкрепата на партньорите ни от Столична община, община Бургас, издателство Ciela, Grand Mall Варна, JCDecaux и „Lowe Swing Communications”.

 

Пътуване за никъде

Стихосбирката „Пътуване за никъде” е третата книга на Иван Минчев след романите „Евтаназия” и „Затъмнение...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com