Силни храни за дълголетие

36588
Силни храни за дълголетие
Снимка: Изток-Запад

Позовавайки се на резултатите от последните научни изследвания върху здравето на хората, страдащи от диабет, затлъстяване и други сериозни здравни проблеми, д-р Нийл Барнард предлага революционна програма за поддържане на здрав мозък и укрепване на паметта в книгата „Силните храни за мозъка“ (ИК „Изток-Запад“). Ученият обяснява колко важни са закуската и обядът за паметта ни и кои са храните, които могат да защитят нашия мозък и да повлияят благотворно на неговите функции.

Всеки от нас се е питал: Колко важни са закуската и обядът за нашата памет и могат ли да я увредят? Кои са храните, които могат да защитят нашия мозък и да подобрят функционирането му? Не пропускаме ли храни, които биха могли да ни предпазят от Алцхаймер и други сериозни заболявания?

Историята на дзен в една книга

„Дзен и японската култура“ (ИК „Изток-Запад“) на изтъкнатия познавач на дзен будизма Дайсецу Т. Судзуки е един ...

Като ръководител на редица проекти и научни изследвания, целящи да подобрят здравето на хората, страдащи от диабет, затлъстяване и други сериозни здравни проблеми, д-р Нийл Д. Барнард дава отговор на тези и редица други въпроси, свързани със здравето на човешкия мозък в книгата си „Силните храни за мозъка“. Ученият съветва как да поддържаме паметта си здрава и да избистрим напълно ума си и като се храним, подчертавайки: „Слабата памет не е просто „част от живота“, която човек следва да приеме като безспорен факт. И определено не е автоматична част от остаряването.

След като провежда множество изследвания и специални тестове и проучва ролята на храните за запазване на здравето в продължение на години, научният екип на Нийл Барнард стига до същите резултати, до които и техни колеги от други екипи, изследващи сивото ни вещество: определени храни и модели на хранене имат мощен защитен ефект и едновременно с това могат да подобрят функционирането на мозъка ни. В „Силните храни за мозъка“ (с подзаглавие „Ефикасен план в 3 стъпки за защита на мозъка и усилване на паметта“) д-р Нийл Барнард и екипът му разясняват кои са най-добрите храни за укрепване на когнитивната функция; каква е ролята на алкохола и кофеина за риска за разболяване от Алцхаймер; какви рискове носят млечните продукти и месото за паметта ни; какви са най-новите открития на учените относно токсичните метали – например срещащия се в готварските съдове, кенчетата с газирани напитки, и популярните средства против стомашни киселини и др.

Д-р Барнард получава научната си степен „доктор по медицина“ в Медицинското училище към Университета „Джордж Вашингтон“ във Вашингтон, където специализира, а впоследствие и преподава медицина. Практикува в болницата „Сейнт Винсънт“ в Ню Йорк, след което се връща във Вашингтон, където основава Лекарския комитет за отговорна медицина. Научните му изследвания се цитират в официалните изявления на Американската асоциация за диабета и на Американската асоциация по диетология, а статиите му се публикуват в редица списания. Ученият и неговият екип са помогнали на много хора да отслабнат и да намалят нивата на холестерол, разработили са метод за спазване на подходяща диета при диабет, който е по-ефикасен от досегашните диети и са развили програми за работното място и за лекарските кабинети, целящи да помогнат на хората да променят начина си на хранене, за да подобрят здравето си.

Излиза "Граматика на съвременния български език"

Излиза осъвременена граматика на българския език, написана от Мария Пашова на достъпен за всекиго език. Изданието „Граматика на с...

Силните храни за мозъка“ съдържа също рецепти от Кристин Уолтърмайър – основател и директор на Школата за натурално готвене, и изпълнителния директор и издател на списание „The vegan taste“ Джейсън Уайрик, както и план за подробно меню и съвети за спестяване на време при приготвяне.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com