"Спомените" - затрогващо размишление за житейските кризи

5252
"Спомените" - затрогващо размишление за житейските кризи
Снимка: Колибри

„Спомените“ (превод: Галина Меламед, 280 стр., цена: 15 лв.) е затрогващо размишление за житейските кризи, за старостта и домовете за възрастни хора, за съпружеската любов и неумението да разбираме родителите си, за желанието да твориш и красотата на предоставения шанс. В личните спомени на героя се вплитат мисли на фигури като Ницше, Алцхаймер, Ван Гог и Гауди, както и късчета от паметта на много неизвестни хора, с които го среща животът. Един разказ, пропит с ведър хумор, благост и топлота. Създаден от перото на човек със забележителна сензитивност.

Роден преди 40 години, Давид Фоенкинос е носител на десетки престижни отличия, а книгите му са преведени на повече от 40 езика. През 2014 г.  „Колибри” издаде елегантния бестселър „Деликатност”, един от най-награждаваните и обичани романи на писателя, екранизиран с участието на Одри Тоту. Същата година Фоенкинос спечели награда „Рьонодо” за биографичната творба „Шарлот”, посветена на художничката Шарлот Саломон, убита в Аушвиц на 26 години.

Откъс от "Кървави книги", том 4 на Клайв Баркър

    Всеки път, когато Чарли Джордж се събудеше посред нощ, ръцете му застиваха неподвижно. Той можеше да избута част от зав...

Очаквайте Давид Фоенкинос в България!

На 20 август от 19.00 ч. започва срещата с читатели във Френския културен институт в София, а на 23 август от 17.00 ч. големият френски писател ще се срещне с публиката във Варна в книжарница Сиела – Фестивален и конгресен център. Давид Фоенкинос е специален гост на 23-тото издание на Международния кинофестивал „Любовта е лудост” в морската столица.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги