Светлина в руините

49669
Светлина в руините
Снимка: ЕРА

На 22 август излиза „Светлина в руините“ от Крис Боджелиън.

Крис Боджелиън е американски автор с арменски и шведски корени. Автор е на 17 книги, от които 9 бестселъра в класацията на Ню Йорк Таймс. Творбите му са издавани на повече от 25 езика, а по 3 от тях са заснети телевизионни филми. Носител е на множество престижни литературни награди.

Тактика на изгорената земя

На 15 август излиза новата книга на Лев Пучков - „Тактика на изгорената земя“. Оперативната разработка на отряд №9 в Чорни...

Крис е запален фен на творчеството на Скот Фицджералд – той колекционира редки издания на романите на великия писател. В свободното си  време обича да кара колело или да работи в градината, както и да се разхожда със съпругата си и дъщеря си.

Писателската кариера на Боджелиън започва през 1986 г., когато със съпругата му си хващат такси след парти в Манхатън и внезапно се озовават в 45-минутно бясно преследване, което свършва пред изоставена къща, обградена от полицията няколко минути по-късно. Семейството решава да се премести във Върмонт, избирайки спокойствието на провинцията пред опасностите на шумния мегаполис. Там Крис няма много възможности за работа и се съсредоточава върху писателската си кариера. Първите му романи се радват на радушен прием, но големият пробив идва с „Акушерки“ – книгата, която става един от любимите романи на Опра Уинфри. Всяко следващо заглавие печели на автора все повече положителни отзиви и почитатели. За романа си „Пясъчните момичета“, в който основна тема е арменският геноцид, Боджелиън е удостоен с награди за обществено-исторически принос.

В края на Втората световна война благородниците Росати живеят спокойно в изисканата си вила в Тоскана. Тревожните новини за събитията достигат до тях като далечно ехо, но идилията приключва внезапно. Имението става сцена на ожесточени битки между нацистите и партизаните. Станали пленници в собствения си дом, Росати преживяват ужасни трагедии. След края на войната оцелелите членове на семейството напускат имението в опит да преодолеят тежките загуби.

След години във Флоренция е намерен обезобразеният труп на Франческа Росати. Скоро свекърва й е убита по подобен жесток начин. Главният инспектор по случая – Серафина Бетини, трябва да открие кой и защо иска да унищожи рода Росати. Разследването я отвежда до хълмовете на Тоскана, където сега се руши някога великолепното имение. Там обаче Серафина ще се сблъска не само с призраците на миналото, но и със собствените си демони.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги