У дома при Бога

5717
У дома при Бога
Снимка: Хермес

На 23 септември излиза „У дома при Бога“ – заключителният диалог от серията „Разговори с Бога“, която донесе световно признание на автора си Нийл Доналд Уолш.

Книгите от поредицата са преведени на 37 езика и все още се радват на нестихващ читателски интерес. Те създават прецедент, запазвайки своята позиция в бестселъровата класация на Ню Йорк Таймс в продължение на години.

Откъс от "Лунната долина" на Джек Лондон

ГЛАВА III   Мислейки често как да запази любовта на Били и как чувствата им един към друг да останат все така свежи и никога да ...

Серията „Разговори с Бога“ беше приета много добре и от българските читатели, сред които е и популярният актьор Ненчо Балабанов.

Ето какво сподели той пред екипа на ИК „Хермес“: Винаги съм знаел и съм усещал някъде в себе си, че страхът не може да е двигател на нищо и никого в света. Нийл Доналд Уолш потвърди това мое усещане и разкри на човечеството ни, че да си Приятел, дори с Бог, е най-верният път. Обичайте се и бъдете приятели с Бога (Ненчо Балабанов).

Нийл Доналд Уолш е роден в Милуоки, щата Уисконсин, през 1943 г. в католическо семейство. Освен Библията, Уолш чете задълбочено и други религиозни трудове като „Риг Веда“ и „Упанишадите“, търсейки своята духовна истина. Работи в много и различни области: като репортер, журналист, радиоводещ, редактор, пиар, актьор, собственик и мениджър на рекламна агенция... Тази непрестанна смяна на месторабота и местоживеене отразява дълбоката му неудовлетвореност от живота, който води.

На 49-годишна възраст светът му драстично се променя – сполетяват го редица нещастия в личен и професионален план. Домът му и всичките му вещи изгарят в пожар, банкрутира, бракът му се разпада, а той сериозно пострадва в автомобилна катастрофа. Когато се възстановява, Уолш се оказва безработен и сам и известно време живее и се препи

На 17 септември излиза ново заглавие от серията "Клуб Класика" – "Лунната долина" на Джек Лондон

На 17 септември излиза ново заглавие от серията „Клуб Класика“ – „Лунната долина“ на Джек Лондон. Преводъ...

Именно това време поставя началото на неговото духовно пробуждане и ражда „Разговори с Бога“ – книгата, която променя не само неговия живот, но и живота на милиони хора по целия свят. Обръщайки се назад, Уолш споделя: Благославям времето, когато се влачех из парка със спалния чувал. Това не беше краят на живота ми, а неговото начало. Там, в парка, научих истинското значение на думи като честност, лоялност, искреност и доверие.

Духовните търсения на Уолш го водят от стъпалата на Мачу Пикчу в Перу до шинтоистките светилища в Япония, от Червения площад в Москва и площада „Свети Петър“ във Ватикана до площад „Тиенанмън“ в Пекин. Където и да отиде, навсякъде Уолш открива огромната нужда на хората да живеят един по-пълноценен, мирен и хармоничен живот. Това го кара да създаде Световно движение за Нова духовност (Humanity’s Team), което да работи за духовното пробуждане на хората, за мира на планетата и добруването на хората.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги