Успехът често идва след побутване!

33053
Успехът често идва след побутване!
Снимка: Изток-Запад

Проф. Ричард Талер и Кас Сънстейн синтезират научни изследвания в областта на психологията и поведенческата икономика, за да предложат изцяло ново и разкриващо вълнуващи хоризонти възприятие на много от актуалните въпроси, засягащи както отделния човек, така и обществото. В съвместната си книга „Побутване“ (ИК „Изток-Запад“) двамата автори разясняват на какво се дължат погрешните избори, които правим, и дават съвети как да подобрим вземането на решения във всяка област от живота ни.

Всекидневно сме изправени пред избори, които на пръв поглед изглеждат незначителни или маловажни. Много от тях обаче – от личните и семейни взаимоотношения през решенията, които са свързани с децата ни до работата, или дори до каузите, които защитаваме – са не просто важни: те са съдбоносни. Често допускаме грешки при избора си, а причината – твърдят американският икономист Ричард Талер и правният специалист Кас Сънстейн – се крие в личните ни пристрастия, които отклоняват нашето внимание от правилното решение. Основавайки се на научни изследвания в областта на психологията и поведенческата икономика, в съвместното си издание „Побутване“ двамата специалисти дават ценни съвети как да избегнем грешките, които вредят не само на нас, но и на близките ни, за да постигнем сигурен успех не само в личен, но и в професионален план.

Силни храни за дълголетие

Позовавайки се на резултатите от последните научни изследвания върху здравето на хората, страдащи от диабет, затлъстяване и други серио...

В ценната си книга Ричард Х. Талер и Кас Р. Сънстейн предлагат едно наистина ново и първо по рода си възприятие на редица актуални въпроси, които засягат както отделния човек, така и обществото като цяло. Незначителни наглед особености от дадена ситуация, смятат авторите, могат да окажат силно влияние върху действията на околните. „Побутванията са навсякъде, макар да не ги забелязваме. Всеки човек във всеки момент определя избора на другите – влияе най-малкото върху структурираността на контекста, в който те взимат решения. А и разбирайки мисленето на хората, може при запазването на свободата на техния избор да побутне другите в посока, която реално ще подобри живота им“, допълват още Талер и Сънстейн.

Побутване“ (с подзаглавие „По-добрите решения за здраве, благосъстояние и щастие“) е подходяща за всеки, които се стреми към успех и лично щастие (с други думи за всеки от нас), защото засяга практически всички сфери на всекидневието: здравето, брака, възпитанието и образованието на децата, организацията на финансите, екологичната политика, дори социалното осигуряване.

Ричард Х. Талер е професор по икономика и поведенчески науки в Чикагския университет, където ръководи Центъра за изследване в областта на взимането на решения. Научен сътрудник е в Националното бюро за икономически изследвания, където ръководи проекти, свързани с поведенческата икономика. Талер е считан за един от пионерите в областта на поведенческата икономика и финансите, специалист е в сферата на взимането на решения и инвестирането. Талер е автор на няколко книги и десетки статии.

Кас Р. Сънстейн е американски учен и адвокат в областта на конституционното, административното и екологичното право, както и в сферата на правото и поведенческата икономика. Оглавява службата по информационни и регулаторни въпроси време на първия мандат на президента Обама. Преподава право в Чикагския университет и в Харвардския университет.

Историята на дзен в една книга

„Дзен и японската култура“ (ИК „Изток-Запад“) на изтъкнатия познавач на дзен будизма Дайсецу Т. Судзуки е един ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги