VIVACOM възкресява Рибния буквар

56875
VIVACOM възкресява Рибния буквар

Една от най-емблематичните книги за българското Възраждане, допринесла за пробуждането и съхраняването на патриотичния ни дух – Рибният буквар на д-р Петър Берон – отново ще излезе на бял свят. Родолюбивото дело за преиздаване и разпространение на легендарното издание е подето от издателство „Български бестселър“ и подкрепено от VIVACOM. Това е вторият съвместен проект на двете компании, след отпечатването на друго издание с общо национално значение – „Символите на България“. Българският телеком застава твърдо зад каузи, които поддържат националния дух и традиции.

Сдружение иска оставки заради "изчезването" на Рибния буквар

От сдружение "Журналисти за прозрачно управление" и клубът на поетите-журналисти "Владимир Башев искат оставката на и.д. директора на Н...

Излизането на пазара на юбилейния „Рибен буквар“ не случайно ще бъде на 1 ноември. В деня, в който честваме паметта на народните будители и оказваме признателност към родолюбивото им дело, VIVACOM и ИК „Български бестселър“ искат още веднъж да напомнят на съвременните хора у нас, че имат повод да се гордеят с историята си.

В новото издание на Рибния буквар всички текстове, събрани и подредени грижливо от д-р Петър Берон, са запазени в оригинал – на старобългарски език - и също така са преведени на съвременната азбука. Това прави изданието едновременно автентично и разбираемо.

Емблематичната енциклопедия ще се разпространява в книжарници и търговски обекти в цялата страна, а някои общини вече закупиха голям тираж, който да дарят безвъзмездно на училища и читалища. За всяка закупена бройка издателството им подарява още една, което би било невъзможно без финансовата подкрепа на VIVACOM.

При акция за търсене на Рибния буквар МВР намери два екземпляра

След светкавична проверка, поискана от Министерството на културата, МВР успя да намери два екземпляра на Рибния буквар. Проверката беш...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги