Владимир Зарев – Национално литературно турне "Орлов мост"

7878
Владимир Зарев – Национално литературно турне  "Орлов мост"
Снимка: Хермес

След тригодишна творческа пауза Владимир Зарев ни представя своя нов и дългоочакван роман - „Орлов мост“.

Издателска къща „Хермес“ има удоволствието да Ви покани на едноименното Национално литературно турне. То започва на 14 октомври в Пловдив и продължава с премиера в София на 16 октомври. По време на турнето „Орлов мост“ ще бъдат посетени 10 града, сред които: Пловдив, София, Видин, Монтана, Враца, Бургас, Стара Загора и Сливен.

На 8 октомври излиза новият роман на Владимир Зарев "Орлов мост"

След огромния успех на романите „Разруха“, „Светове“ и „Лето 1850“, ИК „Хермес“ има удо...

Владимир Зарев е роден през 1947 година в София. Завършил е българска филология в СУ „Климент Охридски“. От 1972 г. работи в елитното списание за българска и световна литература „Съвременник“, а от 1988 г. е негов главен редактор.

Владимир Зарев е един от най-ярките съвременни български писатели. Автор е на 11 романа, сред които „Битието“, „Изходът“, „Законът“, „Лето 1850“, „Разруха“ и „Светове“. Негови книги са превеждани в Германия, Русия, Чехия, Полша, Турция, Румъния, Унгария. По мотиви от „Битието“ е заснет култовият телевизионен сериал „Дървото на живота“. Огромна популярност и единадесет преиздания в България има романът на Владимир Зарев „Разруха“. Той се радва на невероятен успех и в немскоезичния свят, номиниран е за две от престижните европейски литературни награди и за него са публикувани над 40 възторжени рецензии.

Владимир Зарев е носител на Националната литературна награда „Иван Вазов“.

В момента писателят участва на малкия екран като част от експертното жури в риалити предаването за литература „Ръкописът“.

За „Орлов мост“

На 8 октомври излиза новият роман на Владимир Зарев "Орлов мост"

След огромния успех на романите „Разруха“, „Светове“ и „Лето 1850“, ИК „Хермес“ има удо...

Протестите на Орлов мост. Блясъкът в очите на хората. Яростта и надеждата, че политическата класа може да бъде пометена, че същото ще се случи с монополите, с олигарсите... Във вкочаняващия студ на зимните вечери хората се събират отново и отново.

В протяжните и мътни времена на промяната управляващите върхушки, без значение от коя партия, не само разграбиха България, но извършиха нещо още по-страшно. Стотици хиляди изгубиха спестяванията си, домовете си, работата си, изгубиха настоящето и бъдещето си. Виновните се знаеха, но възмездие нямаше. Политическата класа с алчно усърдие превръщаше властта си в пари, но възмездие нямаше. Нямаше и правосъдие.

На този фон Владимир Зарев разказва историята на една изумителна и невъзможна любов. Павел и Юлия са сред водачите на протестиращите. Всеки от тях има своето минало, своите страхове, грехове и мечти. Павел е юрист, спечелил много пари, но изгубил себе си. Юлия се е разделила с мъжа си, търси опора в малката си галерия и грижите по дъщеря си. И искрено вярва в чистия порив на протестите. Постепенно те извървяват пътя един към друг. Любовта им е неистова и нежна, и нараняваща. Всичко рухва, когато Павел споделя най-тъмната си тайна.

 Националното литературно турне „Орлов мост“ ще започне с премиери в:

 

"Разруха" от Владимир Зарев

Владимир Зарев е роден на 05.10.1947 г. в София. Завършил е българска филология в СУ „Св. Климент Охридски”. От 1973 г. раб...

Пловдив – 14 октомври (сряда), 18,00 часа

Книжарница „Хермес“ – Централ

ул. „Княз Александър І“ 43

 

• София – 16 октомври (петък), 18,30 часа

Как да помогнем на тийнейджъра да израсне отговорен и самостоятелен възрастен

Изправен срещу все по-големите си отговорности, неудържимия стремеж да стане независим и много по-голямото влияние от външния свят (осо...

НДК, Литературен клуб „Перото“

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги