Започва петото издание на Националния конкурс за поезия "Христо Фотев"

5417
Започва петото издание на Националния конкурс за поезия "Христо Фотев"
Снимка: dariknews.bg

Започва петото издание на Националния конкурс за поезия "Христо Фотев". Това съобщиха от Община Бургас. Те могат да изпращат своите стихосбирки в три екземпляра от днес до 31 декември тази година. Материалите, заедно с биографична справка, e-mail и телефон, трябва да бъдат изпратени на адрес: За Национален конкурс за поезия Христо Фотев, Община Бургас, ул. "Александровска" №26, зам. кмет "Култура и образование" г-жа Йорданка Ананиева, 8000 Бургас.

За наградата за поезия "Христо Фотев" могат да кандидатстват български поети, издали книги през предходните две години (от януари 2014 г. до декември 2015г.).

80 години от рождението на поета Христо Фотев

Продължава програмата посветена на 80г от рождението на поета Христо Фотев, съобщиха от община Бургас. От 18ч в зала зала "Георги Баев...

Наградата не се връчва за книги, издадени посмъртно.

На 25 март 2016 години в Бургас ще бъде награждаването на участниците в петото издание на конкурса. Наградата включва диплом, премия от две хиляди лева и малка пластика от български художник.

Националният конкурс, посветен на Христо Фотев, е учреден с решение на Общинския съвет на Бургас през 2006 година и се организира от Община Бургас, Министерството на културата, Съюза на българските писатели, Сдружението на българските писатели. От тази година към организаторите се включва и новосформираното сдружение "Бургаска писателска общност".

По статут се провежда в Бургас под патронажа на кмета на града на две години. Наградите се връчват на рождения ден на Христо Фотев - 25 март.

Над 150 бургазлии ще се обучават в безплатен курс по програмиране

Над 150 бургазлии са дали заявка за участие в първия подготвителен курс за програмисти, организиран от „Софтуерния университет&rd...

Първото издание на конкурса бе през 2008 година. В последното - през 2014 г. участваха автори от страната с над 140 книги.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com