Аз игрА-Я със "Сиела"

4192
Аз игрА-Я със "Сиела"
Снимка: Сиела

Днешните деца усвояват боравенето с телефони и таблети още преди да са навършили годинка, а местенето на пръстчето по екрана на дигиталното устройство им се удава много по-добре от разлистването на книжните страници. В „Сиела” обаче не се отказваме да проправяме пътя на детската книга до домовете на подрастващите и настояваме малчуганите да имат свой любим литературен герой, а не предпочитано телефонно приложение.

По повод Световния ден на авторското право, 23 април, и датата, на която от света са си отишли Шекспир и Сервантес, издателство „Сиела” поема на мисия за приобщаването на децата към активния читателски живот. През целия месец април ще тече кампанията „Аз игрА-Я със Сиела”, в която големи ще четат на малки. В помощ на каузата се присъединяват популярни личности от литературната, музикалната и театралната сцена, които ще изберат откъс от своя любима детска книга и ще го прочетат на децата. Местата, където ще се състоят срещите, ще бъдат книжарниците на „Сиела”, а хората, които ще се включват в инициативата, са Дони и Нети, Георги Тошев, Саня Армутлиева, Иван Лечев, Иво Сиромахов, художникът и автор на книгата „Нарисувай ми овца” Дамян Дамянов (автор също и на слогана на кампанията „Аз игрА-Я със Сиела”), актрисата Дария Симеонова и писателят сатирик Михаил Вешим. Всички те ще се погрижат за установяването и задълбочаването на връзката дете-книга, ще забавляват малките читатели и ще им покажат, че четенето може да бъде също толкова забавно като играта, въпросът е да не спираш да търсиш своята книга. Следете фейсбук събитието „Аз игрА-Я със Сиела” за подробна информация за предстоящите гостувания в книжарниците, а за да бъде четенето още по-достъпно, от 1 до 30 април детските книги на „Сиела” ще бъдат с отстъпка от 20% до 50% в книжарници „Сиела” и на ciela.com.

Откъс от „Единственият и неповторим Айвън”

 Цирковият мол с аркадни игри на изход 8 Живея в човешко местообитание, наречено „цирков мол с аркадни игри на изход 8&ldqu...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com