"Берлускони" – eпичната история на милиардера, който завладя Италия, разказана от първо лице в книга

6340
"Берлускони" – eпичната история на милиардера, който завладя Италия, разказана от първо лице в книга
Снимка: Сиела

Една от най-влиятелните фигури в политическия и футболния живот на Европа – Силвио Берлускони, разкрива неподозирани факти от своя живот в първата си биография, оторизирана от самия него. Книгата „Берлускони” (ИК „Сиела”) е писана от авторитетния американски журналист Алън Фрийдман, който влиза в палатите на милиардера, който завладя Италия, за да проследи пътя му към върха, трансформациите, през които преминава и драматичното му падение от политическата сцена.

На български език излезе първата биография на Берлускони, оторизирана от самия него. От книгата „Берлускони” (с подзаглавие „Епичната история на милиардера, който завладя Италия”) научаваме в подробности за живота и политиката на дългогодишния премиер на Италия, за пътя му към върха, за приятелствата му със световни лидери от близкото минало като Джордж У. Буш и Муамар Кадафи, както и за обвиненията за връзки с мафията. Автор на биографията е видният американски журналист Алън Фрийдман, който е събрал най-ценното и най-вълнуващото от живота на италианския милиардер, разказно от самия него в записи с интервюта в рамките на повече от 100 часа. Освен че оценява своите контакти с либийския диктатор като опит за „опитомяване” на „бясното куче на Африка”, Берлускони подчертава, че въпреки приятелството си с Джордж Буш-син, той е правил опити да спре повечето западни военни интервенции в Близкия изток. Нещо повече: още тогава Берлускони предрича, че военните интервенции ще доведат до хаос в региона – оценка, която според Алън Фрийдман се оказва правилна, като се има предвид днешното положение в региона.

Откъс от "Безгрижният родител", Том Ходжкинсън

Оставете детето на мира. Д. Х. Лорънс, „Възпитанието на хората“, 1918 г.   Нездравословните дози трудова етика са с...

Фрийдман анализира с огромна прецизност дългата история на Берлускони и многото трансформации, през които е преминал – от шоумен, през строителен предприемач, медиен магнат, футболен бос и плейбой до един от най-влиятелните играчи на световната политическа сцена. Информацията в книгата и впечатленията на автора са съвсем пресни – той приключва работа по „Берлускони” в края на август 2015 г. Изданието включва и срещата на Фрийдман с Владимир Путин в Кремъл, където двамата разговарят на дълго и нашироко за приятелството между руснака и Берлускони.

Освен политика, биографичната книга хвърля светлина и върху бъдещето на футболен клуб Милан (другата страст на Силвио Берлускони), както и за прословутите партита „Бунга-бунга”, които станаха една от причините за драматичното му падение от политическата сцена.

 

„Ние създадохме помежду си една много добра лична връзка, много приятелска.”

Откъс от "НОФОФ", Ваньо Вълчев

Вече се виждаше чугунената тръба, когато Багериста усети нов порив на жажда за работа и бръкна отново под седалката си. Това наложи да ...

                              Владимир Путин за Силвио Берлускони

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги