"Екс орбита" - иронична антиутопия, към която ни тласкат съвременната масова култура и политика

4496
"Екс орбита" - иронична антиутопия, към която ни тласкат съвременната масова култура и политика
Снимка: Хермес

На 7 април излиза новият роман на Васил Георгиев - „Екс орбита“ - иронична антиутопия, към която ни тласкат съвременната масова култура и политика. В същото време „Екс орбита“ е увлекателен и динамичен биопънк роман.

Васил Георгиев е един от най-четените, оригинални и модерни съвременни български писатели. Носител е на две от най-престижните литературни награди – „Хеликон“ 2011 - за сборника с разкази „Деград“ и „Български роман на годината“ - 2013 - за „Апарат“.

Васил Георгиев е роден през 1975 г. в София. Завършва право в СУ „Св. Св. Климент Охридски“ през 2001 г. През 2008 г. защитава докторска дисертация в областта на правото на Европейския съюз. Работи като адвокат и преподавател по правни науки.

Автор е на сборниците „Будистки плаж“ (2008), „Уличник“ (2010) и „Деград“ (2011), както и на романа „Апарат“ (2013).

Първият сборник с разкази на Васил Георгиев – „Будистки плаж“ е номиниран за наградата „Хеликон“ за 2009 г. и е един от фаворитите за спечелването й. Вторият сборник на Васил Георгиев – „Уличник. Истории на софийските улици“ е номиниран за Националната литературна награда „Христо Г. Данов“ за българска книга на 2010 г.

"За Мачу Пикчу завий надясно" - едно незабравимо пътуване до сърцето на империята на инките

На 31 март излезе „За Мачу Пикчу завий надясно“ - едно незабравимо пътуване до сърцето на империята на инките. Преди малко...

През 2011 година „Деград” беше отличен с престижната награда „Хеликон“. А през 2013 „Апарат“ стана „Български роман на годината“ на фонд „13 века България”.

Сега Издателска къща „Хермес“ представя новата книга на Васил Георгиев - „Екс орбита“, която има всички качества, за да повтори и дори надмине успеха на предишните творби на автора.

За романа

2097 година

Пемпо и Марион се качват на велосипедите си, за да отидат и разберат какво е останало от къщата на прабаба им и прадядо им. В Самоград, в края на държавата, в онзи изолиран район, за който не се чува нищо или поне нищо добро.

Цитати от "Малкият принц"

Издателска къща „Хермес“ пуска на пазара луксозно издание на „Малкият принц“ от Антоан дьо Сент Екзюпери. Вечна...

В автономния град Марион изчезва, а Пемпо е отвлечен от трансменталистите – организация, която цели да спаси човечеството, като възсъедини човека с отдавна забравения Разум.

„Екс орбита“ е иронична антиутопия, към която ни тласкат съвременната масова култура и политика. В същото време „Екс орбита“ е увлекателен и динамичен биопънк роман.

А какво представлява „екс орбита“? Състояние на просветление? На нирвана? На връзка с Висшата сила? С коя Висша сила – Бог, Несъзнаваното или нещо още по-неясно? Заповядайте в книгата – тя е моето интелектуално предизвикателство към вас.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги