"Ентусиаст" изпраща годината с очарователен роман – "С вкус на сол и мед"

9211
"Ентусиаст" изпраща годината с очарователен роман – "С вкус на сол и мед"
Снимка: Ентусиаст

„Ентусиаст“ изпраща годината с очарователен роман – „С вкус на сол и мед“ – от авторката на бестселъра „С дъх на чаени листа“ Хана Тъниклиф. Втората книга на писателката разказва трогателна и емоционална история за скръбта, любовта и новото начало. Красива приказка за любовта и загубата, за сладката и горчива страна на живота, но и за порива за промяна и неугастващата надежда. Завладяваща семейна история, прекрасно гарнирана с красиви природни картини и с аромата и вкуса на изкушаващи сетивата италиански гозби.

Плановете на Франки за семейство с нейното гадже от гимназията Алекс и за живот „докато смъртта ни раздели“ са пометени фатално от нелеп инцидент. И сега, преживяваща тежко смъртта на годеника си, Франки търси убежище в затънтена местност в горите на щата Вашингтон.

Думите светят във "В ярката им светлина"

„Ентусиаст“ застана зад дебюта на младия фентъзи писател Йордан Желязков На 23 ноември от 19,00 часа в клуб „Перото...

В бунгалото, собственост на семейството на Алекс, ги няма лелите ѝ, които да я нахранят, дори когато ѝ липсва апетит, няма го и голямото шумно и лудо италианско семейство, което винаги се грижи за всеки свой член. Единственото, което Франки иска е да остане сама с мъката си, за да преосмисли всичко – какво знае за връзката си, за семейството си, за самата себе си. Това, което ѝ е нужно сега, е да се отдаде на щастливите спомени и да намери утеха в тях, но в крайна сметка младата жена е принудена да се изправи срещу някои болезнени истини за отношенията си с Алекс.

Въпреки желанието си за уединение, Франки се сприятелява с Джак и с очарователната му малка дъщеря, сближава се с екстравагантната Мериъм и преоткрива по-малката си сестра Бела, с която са се отдалечили една от друга през годините. Неочаквано и без да го е търсила, Франки намира нови приятели, които ѝ помагат в този тежък момент.

Историята от книгата е приятно съчетана с рецепти от невероятната италианска кухня, която предлага ястия и за тъжни, и за щастливи дни. „С вкус на сол и мед“ носи наслада за сетивата и послание за прошка, надежда и много начини да откриеш любовта и да дариш обич.

Хана Тъниклиф е родена в Нова Зеландия, но се определя като истински номад. След като завършва социални науки, тя заминава първо за Австралия, после за Англия, след това за Макао, а известно време живее в каравана. Работи в сферата на човешките ресурси и професионалното развитие, но загърбва тази професия, за да стане писателка. В момента живее в Нова Зеландия със съпруга си Матю и двете си дъщери. „С дъх на чаени листа“ е дебютният ѝ роман, след който „Ентусиаст“ публикува и „С вкус на сол и мед“.

"Сексът и комунизмът 2" - тази книга е за свободата

В Книжен център „Гринуич“ бе домакин на едно от най-забележителните литературни събития за тази година – премиерата н...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги