Еволюцията към бъдещето - извън контрол?

4499
Еволюцията към бъдещето - извън контрол?
Снимка: Изток-Запад

Книгата „Извън контрол“(ИК „Изток-Запад“) на Кевин Кели е ориентирана към всички, интересуващи се от компютърните технологии, развитието на изкуствения интелект, биологията, информатиката. Тя е написана увлекателно и разглежда сложни теми на достъпен за всеки език.

ИК „Изток-Запад“ предлага на читателите футуристичните възгледи на популярния в цял свят американски автор, който търси връзката ни с технологиите и прави успешен опит да прозре възможната всеобхватна еволюция. Според Кели развитието на техниката прави машините все по-сложни, автономни и доближаващи се до живите същества, т.е. те придобиват все по-биологичен вид. Писателят увлекателно съчетава генетиката и еволюционната теория в подкрепа на своите виждания. Той ни разкрива елементите, чрез които функционира всяка система и механизмите, върху които се гради една цялостна организация.

"Поетика" на Аристотел излиза в нов превод

Повече от четиридесет години след последната си поява на български език „Поетика“ на античния философ излиза в нов превод н...

Кевин Кели е роден на 14 август 1952 г. в Пенсилвания и е един от създателите на „ Wired “ – новата библия на технокултурата. Той е бивш издател и главен редактор на сп. „Whole Earth Review“. Днес живее в малко градче в Калифорния, женен е, баща на три деца. „Извън контрол“ излиза през 1994 г.; изминалото от тогава време само доказва стойността на прозренията му.

Книгата завършва със следните думи: „Колкото и да са сложни нещата днес, утре всичко ще бъде още по-сложно. Учените и проектите, за които разказвам тук, си поставят за цел да обуздаят законите на новото творчество, така че от хаоса да се ражда ред, организираната сложност да не се разгърне в неорганизирани усложнения и нещо да може да се създава от нищо“.

Преводът от английски е дело на Мария Кондакова, а автор на корицата е Десислава Игнатова.

 

Откъс от том втори от фундаменталния труд на акад. Григор Велев „История на българите от Македония“

Откъс от раздел единадесети „Конгреси на БМОРО, ТМОРО, ВМОРО, ВМРО; общи и местни конгреси   ІІІ общ Солунски конгрес на ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги