"Истории от някога" навършва една година

4279
"Истории от някога" навършва една година

За това време литературната инициатива вдъхнови повече от 130 разказа

В края на месец февруари се навършва една година от първото издание на литературната инициатива за фантастични жанрове „Истории от някога“. Организаторите са подготвили изнанада за почитателите на четенията: този път няма специална тема на писане - всеки може да праща какъвто разказ иска, в какъвто жанр (хорър, фентъзи, фантастика) му харесва на адрес istoriiot@gmail.com. Творбите трябва да са в Word, до 8 хиляди знака (с разстоянията) и да не са публикувани преди това никъде. Крайният срок за изпращане на разкази изтича на 26 февруари в полунощ. Четенето ще се проведе на 29 февруари от 19:00 часа в столичния клуб Bar Dak. Втората приятна изненада е, че победителите от четенето този път ще получат сгряващи душата награди от бара, точно като за празник. Повече информация може да се намери на фейсбук страницата на инициативата.

Най-чаканите филми по популярни книги през 2016 г.

Няма спор, че почти всички книги са по-хубави от филмите и рядко се случва обратното. Обаче трябва да се съласим, че филмите са чудесно...

За една година се проведоха дванадесет събития и бяха прочетени 134 разказа по интересни и будещи въображението теми. Множество автори откриха себе си и се изявиха пред публика, а техни творби се озоваха сред страниците на престижни български издания за фантастични жанрове.

Заповядайте на 29 февруари от 19:00 часа на юбилейното четене, за да се позабавлявате със завладяващите Истории от някога на авторите!

"Истории от някога" е нестандартен литературен формат, който веднъж месечно организира четене по предварително зададена тема в жанровете фантастика, фентъзи и хорър. Авторите пращат свои творби на адрес istoriiot@gmail.com. Разказите трябва да отговарят на две важни условия –обем до 8 хиляди знака и да са по зададената тема. Десетина от тях биват допуснати за участие, като присъстващите автори сами четат творбита си. В края на четенето всеки от публиката гласува за три разказа, харесали му най-много. Така се определят тримата победители, които задължително четат на следващто събитие. Четенията се провеждат в столичния клуб Bar Dak на ул. „Московска“ №3.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com