"Милениум. Онова, което не ме убива" е тук - не я пропускайте!

4705
"Милениум. Онова, което не ме убива" е тук - не я пропускайте!
Снимка: Колибри

Днес излиза българското издание на един от най-безапелационните и най-дискутирани световни бестселъри тази година – „Онова, което не ме убива” на Давид Лагеркранс, продължение на култовата трилогия „Милениум”, подписана от шведския писател и журналист Стиг Ларшон.

Подробностите от сюжета се пазеха в тайна до последния момент. Интересен факт е, че Давид Лагеркранс пише книгата си без достъп до интернет, след което предава единственият разпечатан екземпляр лично в ръцете на редактора.

Откъс от "Милениум. Онова, което не ме убива" на Давид Лагеркранс

Франс Балдер винаги се бе възприемал като безобразен баща. Макар че Аугуст вече беше на осем години, съвсем доскоро Франс дори не бе п...

Това със сигурност засилва любопитството на читателя и повдига редица въпроси свързани с това до колко ще е различно произведението на Лагеркранс от тези на Стиг Ларшон.

Истината е, че текстът на Лагеркранс се отличава с дълбок психологизъм. Може би има малко по-малко екшън, но ще научим повече за характерите на главните герои.

Самият Лагеркранс твърди, че се е опитал да се доближи до литературния стил на Ларшон и да съхрани начин, по който се преплита сюжетът. Лагеркранс действително успява да запази атмосферата на трилогията, на героите, техните характери и особености.

Но за да се уверите, че всичко е действително така просто си купете книгата!

Милениум. Онова, което не ме убива

Очаквайте на 30 ноември българското издание на един от най-безапелационните и най-дискутирани световни бестселъри тази година – &...

„Милениум. Онова, което не ме убива“ ни среща отново с Микаел Блумквист в момент, в който вестник „Милениум” е на ръба на оцеляването. Спасението произтича от едно телефонно обаждане. То отприщва поредица от неудържими събития и обрати, в които са замесени: американската Агенция за национална сигурност, компютърна компания „Солифон“ и руската мафия в противоборство с шведския топизследовател Франс Балдер, разработил алгоритъм за създаване на изкуствен интелект, малкия му син аутист Аугуст, служителите от шведската полиция Ян Бублански и Соня Мудиг, специалиста по ИТ-сигурност Ед Нийдъм, младоците от Републиката на хакерите с шантави имена като Чумата, Боб Песа, Маца…

Давид Лагеркранс е популярен шведски журналист и писател, автор на десетина романа. Придобива международна известност с биографичната си книга за шведския футболист от босненско-хърватски произход Златан Ибрахимович. Романът „Онова, което не ме убива” е продължение на трилогията „Милениум“ на Стиг Ларшон, без да почива на записките на покойния писател. От поредицата на Стиг Ларшон към настоящия момент са продадени над 82 милиона екземпляра в цял свят, а от романа на Давид Лагеркранс, чиято световна премиера се състоя на 27 август тази година, вече са реализирани над 2,5 милиона копия. Продажбите на трите знаменити книги на Стиг Ларшон отбелязаха нов подем след като сензационното продължение на Давид Лагеркранс стана факт. След шведските киноадаптации на трите романа през 2011 г. излезе холивудската екранизация на „Мъжете, които мразеха жените” с оригинално заглавие  „Момичето с драконова татуировка”, под режисурата на Дейвид Финчър.

Вижте откъс от книгата!

 

Откъс от "Истинската история за носа на Пинокио"

Лейф Г. В. Першон - „Истинската история за носа на Пинокио“   Най-хубавият ден в живота на криминалния комисар Еверт...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги