На 23 ноември 2015 излиза от печат "Младост" - един безпрецедентен режисьорски роман

5108
На 23 ноември 2015 излиза от печат "Младост" - един безпрецедентен режисьорски роман
Снимка: Колибри

На 23 ноември 2015 излиза от печат „Младост“, един безпрецедентен режисьорски роман, дал живот на едноименния филм на Паоло Сорентино, който покори Кан през пролетта на тази година!

„Младост“ (превод: Вера Петрова; стр. 176, цена: 15 лв.) е упоителен кинематографичен разказ, зареден с лиризъм, ирония, носталгия и оптимизъм. С режисьорска лекота и размах авторът разказва за младостта, която никога не си отива съвсем и продължава да дебне остарелите тела в бели халати, потърсили утеха и намерили спомен за някогашна безгрижност в луксозен хотел сред величествените швейцарски Алпи. „Младост” е книга за свободата на духа, който няма възраст, за неувяхващата дарба на големия артист, от чиято памет може да се изличи всичко, но не и поривът да твори, за неизбежния сблъсък и за помирението между поколенията.

Гийермо Мартинес: Понякога и аз се изненадвам как приключват разказите ми

Докторът по логика Гийермо Мартинес (р. 1962 г. в Баиа Бланка, Аржентина) в продължение на две години е специализирал математически нау...

Провокативният италиански режисьор и сценарист Паоло Сорентино е известен на българския зрител с филмовия портрет на италианския премиер Джулио Андреоти „Il Divo”, който спечели наградата на журито в Кан през 2010 г. и беше номиниран за 16 награ­ди „Давид на Донатело”, както и с киношедьовъра „Великата красота“, носител на „Оскар“ за най-добър чуждоезичен филм за 2014 година. „Младост“ с участието на Майкъл Кейн, Харви Кайтел и Джейн Фонда без съмнение е едно от явленията на Международния филмов фестивал в Кан през 2015 г. Жури, публика и критици оценяват високо лентата заради универсалната тематика и ведрия поглед към старостта, лишен от съжаления, страхове и униние.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com