"Няма закога" - нов роман от Андрей Велков

4356
"Няма закога" - нов роман от Андрей Велков
Снимка: Колибри

На 15 февруари „българският психар” Андрей Велков се завръща с един стремителен и неудържим сюжет, в който старческите премеждия, късметът и дързостта вървят ръка за ръка.

„Няма закога” (съвременна българска проза, 308 стр., 15 лв.) е динамична, стискаща за гърлото история, в която хуморът и старостта съжителстват гладко. Стефан, Теодор и Александър някога, много отдавна, са били неразделни приятели. Не са се виждали от десетилетия. Сега, след като са прехвърлили осемдесетте, им е останал само въпросът защо се бави смъртта, тъй като пенсионерското им съществуване е далеч от представата за достойни старини. Ненадейно Стефан печели голяма сума пари и решава да потърси старите си другари. Тримата се събират за едно последно приключение, за да си спомнят какво е да си жив и свободен, да попътуват, да се повеселят... пък докъдето силите стигнат. Планът им обаче претърпява промяна. Оказва се, че преди повече от половин век чудовищна несправедливост е съсипала любовта и живота на един от тях. А виновникът е още жив. Последното приключение остава на заден план, защото миналото напомня за себе си и е дошло време за разплата.

Колибри разпространява „Великани и джуджета” на Насекомикс

"Колибри" стартира разпространение на актуалния албум на Насекомикс – „Великани и джуджета”. Целта на издателството е...

Андрей Велков е роден през 1977 г. в София. Завършил е политология в Софийския университет и магистратура по маркетинг в УНСС. Близкото му обкръжение свидетелства, че има докторат по улично право от Големия университет на живота. Още с появата си дебютният му роман, „Български психар”, поляризира мненията и скандализира очакванията на пуританите заради уличния език и безмилостното чувство за хумор. Две години по-късно излезе и продължението – екшън романът „Хрониките на Звеното”, който доразвива някои персонажи и сюжетни линии от първата книга.

Премиерата на „Няма закога” ще се състои на 17 февруари от 19:00 ч. в гостоприемния литературен клуб „Перото” – НДК. Защото... никога не е късно да станеш млад.

 

 

Откъс от "Тесният път към далечния север" от Ричард Фланаган

 -   Защо в началото винаги има светлина? Първите спомени на Дориго Еванс бяха от озарена от слънцето църква, в която стои ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com