Нова кулинарна книга от авторката на "Шоколад" Джоан Харис

8143
Нова кулинарна книга от авторката на "Шоколад" Джоан Харис
Снимка: Сиела

Зимата постепенно ни напуска, но февруари е обичан заради най-топлия празник, който познаваме – Св. Валентин. Независимо откъде минава любовта за хората, тя не може без най-важната си „подправка” – шоколада. Именно на безценното откритие на олмеките е посветена вкусната „Малка книга за шоколада” на Джоан Харис и Фран Уорд (издателство „Сиела”).

Торти. Гофрети. Трюфели. Профитероли и мъфини. Всички сладости, които предизвикват рязко отделяне на серотонин в мозъка ни, намират местенце в книгата на Харис, добре позната с бестселърите си „Шоколад” и „Праскови за кюрето”. И докато последните бяха художествена измислица, „Малка книга за шоколада” съдържа рецепти с невероятно примамливи фотографии на аранжираните от стилистката Фран Уорд изкушения. Изданието е в специален бутиков формат, отличен подарък за всеки почитател на „храната на боговете”.

Продължението на "Алената кралица" - вече в нетърпеливите ръце на феновете

Никой не се усъмни, че продължението на „Алена кралица” от Виктория Айвярд ще бъде сред най-очакваните книги на изминалата ...

В „Малка книга за шоколада” Джоан Харис признава, че не е пристрастена към шоколада, но това не ѝ е попречило да посвети голяма част от кариерата си в търсене и опознаване на магията му. Авторката проследява накратко историята му, митичното му обаяние, трансформирало се през вековете, влиянието му върху въображението и личността. В ръцете си държим продукта на нейното любопитство – обяснение в любов към chocolat , както тя го изписва в оригинала с реверанс към висшата френска традиция за изработване на съвършени шоколадови изделия.

Елегантен подарък за всеки, който не само обича шоколад, но и уважава добрата кухня, подкрепена от добра фотография, „Малка книга за шоколада” учестява пулса на всички гурмани, естети и влюбени в удоволствията читатели.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги