"Огън в небето" - завладяващ психологически трилър с напрегнато действие

5824
"Огън в небето" - завладяващ психологически трилър с напрегнато действие
Снимка: Хермес

„Огън в небето“ от Джили Макмилън е завладяващ психологически трилър с напрегнато действие, разчупено повествование и убедителни герои. Още с излизането си романът предизвика сериозен читателски интерес, а отзивите бяха много добри. През август 2015 година книгата беше обявена от „Амазон“ за „книга на месеца“, а Джили Макмилън – за забележителен нов талант на WHSmith. Авторката получи и номинация за наградата National Day Reading Group 2015.

До момента „Огън в небето“ е издадена в Ирландия, Канада, Бразилия, Австралия, Нова Зеландия, Южна Африка, Югоизточна Азия. Правата за нея са купени и от редица европейски държави, сред които Холандия, Франция, Германия, Швеция, Португалия, Италия, Испания, Сърбия, Турция, Полша и Чехия. През 2016 година книгата ще бъде издадена и в САЩ.

Откъс от "Забранява се неверието в съдбата!"

1. Забранено е да се страда по причини, несъвместими със здравия разум Сесилия щеше да напише „плаче“ вместо „страда...

Рейчъл Дженър извежда кучето на разходка в гората заедно с осемгодишния си син – Бен. Потънала в мрачни мисли за скорошния си развод, тя разрешава на детето да изтича напред по пътеката. След малко обаче майката установява, че синът й е изчезнал. Няколко часа по-късно полицията вече претърсва района. В поройния дъжд и падналия мрак обаче откриват само захвърленото яке на Бен.

На сутринта момчето е обявено за национално издирване и медиите следят случая отблизо. Разкъсваната от вина и ужас от неизвестността Рейчъл не среща очакваното съчувствие. В пресата и интернет пространството се бълват язвителни коментари и яростни нападки, че е безотговорна майка. Във форумите се появяват грозни обвинения, че е наранила – и дори убила – сина си. Докато изживява най-големия кошмар на един родител, Рейчъл не знае на кого да вярва. А дали на нея може да се вярва?

Джили Макмилън е израснала в Суиндън, Уилтшър, по-късно е живяла в Северна Калифорния. Учи история на изкуството в Бристълския университет, а после и в института „Кортоулд“ в Лондон. Преди да създаде семейство, работи в сп. „Бърлингтън“ и галерията „Хейуърд“.

Джили живее в Бристъл със съпруга си и трите им деца. „Огън в небето“ е първият й роман.

Откъс от "Квантова градина" на Александър Чобанов

Маркес, или сто години нещо си... Колко ли странно ще ви се стори това, което ще ви разкажа? Всичко се случи много, много отдавна... Д...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги