"Под слънцето на Андалусия" - новата книга на Мария Дуеняс

6775
"Под слънцето на Андалусия" - новата книга на Мария Дуеняс
Снимка: Хермес

В новата книга на Мария Дуеняс - „Под слънцето на Андалусия“ авторката се връща към формулата за успех на първия си роман - „Нишките на съдбата“, а именно – вълнуващ сюжет, ярки образи, екзотични места, приключения, интриги и, разбира се, любов. Динамичното действие и прекрасният език са съчетани с историческа достоверност. Романът притежава всички качества, за да повтори успеха на „Нишките на съдбата“. Първоначалният му тираж в Испания е 500 000 екземпляра, което е огромна цифра, предвид стандартните за испанския пазар тиражи.

Мария Дуеняс е доктор по английска филология и една от най-известните съвременни испански писателки. Романите й „Нишките на съдбата“, „Мисия Забрава“ и „Под слънцето на Андалусия“ са преведени на 35 езика, с над шест милиона продадени копия по света. Смело може да се твърди, че Мария Дуеняс е явление в съвременната испанска литература. Телевизионната адаптация на „Нишките на съдбата“ има огромен международен успех и е отличена с множество награди.

За новата книга

Целият свят на Мауро Лареа се срива, когато най-неочаквано губи всичко, което с години е градил. Затънал в дългове, той залага последните си средства в дързък ход, който открива пред него възможност отново да си стъпи на краката. И тогава в живота му влиза зашеметяващата Соледад Монталво, съпруга на лондонски търговец на вина, и преобръща всичките му планове. Обгърната в тайнственост, тя го въвлича в бъдеще, което не си е и представял.

От младата мексиканска република до сияйната колониална Хавана в края на XIX в.; от екзотиката на Антилските острови до знойната Андалусия.

Голяма част от действието в романа се развива в Андалусия

Един неустоим разказ за победи и поражения, сребърни мини и винарски изби, семейни интриги и силни страсти, стари лозя и бляскави градове, чието великолепие е угаснало с времето... Една история за смелост пред превратностите на съдбата. И любов, която осмисля всичко.

Анчо Калоянов: Отказвам да вярвам, че човек и човечеството притежават Историята

На 25 февруари – дни преди 3 март - Националния празник на България, излиза историческият роман „Димитър Злочести и Войвода...

 

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги