Походът на българското епично фентъзи

11767
Походът на българското епично фентъзи

Делиян Маринов и Силвия Петрова

Със своите фентъзи романи, публикувани от издателство "Весела Люцканова", двамата писатели започват своето турне от София, в книжарница "Хеликон" на бул. "Витоша" №62 на 25.10.2015 г. от 18ч.

Делиян и Силвия избират всеки от тях да представи другия, като по този начин ще разкрият на публиката световете, сътворени от тях в романите им. Светове, дръзнали да се доближат до мащабите на Средната Земя, Фаерун и този на Дж. Мартин!

Ужасния Хенри и денят на спорта

- Всички ние искаме утрешният ден на спорта да е успешен - обяви госпожица Батъл. - И аз ще се погрижа никой - тя изгледа Ужасния Хенри...

Какво е новото и уникалното, което българските автори могат да предложат на световната фентъзи сцена? Присъединете се към това или някое от следващите представяния от турнето и ще получите отговора.

Предварително, Делиян и Силвия разкриват само следното:

Делиян Маринов - автор на „Пътуване през спомени” ч. 1 и ч. 2 от Истории от Последното Измерение:

„Защо, точно походът на българското епично фентъзи?

Издателска къща "Пан" пусна на пазара любимата поредица на децата по света - "Ужасния Хенри"

От днес Издателска къща "Пан" пусна на пазара първите две книги от поредицата за Ужасния Хенри от Франческа Саймън: - Ужасния Хенри -...

Може да се каже, че през последните години фентъзи жанрът успя да излезе, от ъндръграунда на литературните среди. Благодарение на успешната екранизации на „Игра на Тронове”; „Седмият Син”, „Хобит” и прочие, все повече и повече хора започват да търсят фентъзито – не само на екрана, но и в книгите!

Откакто пиша и издавам произведения в този жанр, се запознах с множество автори на остросюжетна литература, които сътворяват уникални герои, сюжети и Вселени. При все това, масово все още преобладава мнението, че в България няма много фентъзи писатели. Дори наскоро, гледайки първия епизод на писателското риалити „Ръкописът”, бях изумен да чуя от една от участничките, че у нас НЯМАЛО кой знае колко фентъзи автори. Ще бъда откровен -това ме жегна. Защото, авторите, които са ъндръграунд у нас, жертват средства, и душа в името на произведенията си. В името на това да има фентъзи. Защото издаването, макар и не непосилно, не е и лесен процес. Особено в България.

Това е и главната причина с колежката Силвия Петрова да започнем „Походът на българското епично фентъзи”. Започваме именно от София и вярваме, че ще привлечем почитателите не само на жанра, но и по принцип на българската литература, защото тя има, дяволски много, какво да каже!

Българско фентъзи го има и ние сме едни от неговите лица! А походът е за всички читатели - настоящи и бъдещи! Елате! Не само за да се запознаете с нас и произведенията ни, а и за да си поговорим. За всичко свързано с фентъзито, писането и издаването и с нас.

Време е да изгреем от пепелта.

4 причини да четем повече

Четенето е тайната към получаването на нови знания. То е портал към един друг, прекрасен свят. Но това не е всичко, което четенето мож...

Време е българското фентъзи да възтържествува!”

Силвия Петрова, автор на поредицата „Зеницата на смъртта” - том 1, „Тотемът на мистика” и том 2, „Проклятието на мъдреца”:

„България е малка държава, но в нея живеят хора с големи мечти. Писателите са именно такива хора и ако имат нужната подкрепа, колкото и трудно да е, те постигат мечтите си. Ние с Делиян Маринов сме едни от тях, благодарение на издателство Весела Люцканова.

Докоснали се веднъж до бляновете си, нашето желание е шумно да изразим радостта си от този факт и да разкажем за своите творби, в които сме вложили не само любов, но и частица от самите себе си. Да разтворим вратите на своите фентъзи светове пред всички, желаещи да прекрачат прага отвъд, да усетите магията струяща оттам и да се запознаете с героите, на които сме вдъхнали живот, за да бъдат ваши спътници в този поход, а това е именно „Походът на българското епично фентъзи”.

Пътуване през спомени

Делиян е млад автор (едва на 23), който определя първите си литературни опити като неуспешни, защото са... имитация. Влиянието на любим...

Ние сме създали всичко това за вас, нашите читатели!”

Очакваме Ви с нетърпение!

Автор: Весислава Савова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги