"Птичка в ръката" - Всяка загуба крие в себе си възможност за ново начало...

6792
"Птичка в ръката" -  Всяка загуба крие в себе си възможност за ново начало...
Снимка: Хермес

 Четирима души, два брака и едно дългогодишно приятелство никога няма да бъдат същите...

 След бестселъра „Влакът на сираците“ у нас излиза вторият роман на Кристина Бейкър Клайн. Очаквайте „Птичка в ръката“ от 10 септември!

Джим Бентън: Хуморът е универсален език

Джим Бентън не е ученик в основно училище, но това не означава, че не познава живота в него. Той е автор и илюстратор на книги за м...

Кристина Бейкър Клайн е родена в Кеймбридж, но израства в американския щат Мейн, където семейството й се премества. Завършва престижните университети Йейл и Кеймбридж и получава магистърска степен от университета във Вирджиния. Докато следва, Кристина изкарва прехраната си като доставчик на кетъринг и личен готвач, но мечтае да се занимава професионално с писане. След като се дипломира, започва работа като редактор на литературен сайт. Преподава английска литература, творческо писане и поезия в Нюйоркския университет. Живее в стара къща в Ню Джърси със съпруга си Дейвид и тримата им синове.

Постига огромен успех с петия си роман – „Влакът на сираците“, който още с появата си окупира върха на класациите за бестселъри. Романът се задържа в Топ 10 за бестселъри на „Ню Йорк Таймс“ в продължение на 30 седмици, пет от които под №1. Цели две години след появата си на пазара „Влакът на сираците“ заема четвърта позиция в най-престижната американска класация. Само в САЩ от него са продадени над милион и половина екземпляра, а правата за превод са продадени в 28 страни.

Кристина Бейкър Клайн е автор и на четири нехудожествени книги, свързани с майчинството, отглеждането и възпитанието на деца, феминизма и влиянието на съвременните представи за красота върху живота на жените.

След впечатляващия бестселър „Влакът на сираците“ сега българските читатели ще могат да се запознаят и с втория роман от Кристина Бейкър Клайн – „Птичка в ръката“.

Животът на Алисън изглежда идеален: тя има грижовен съпруг, две деца и малка къща в предградията. Всичко се променя, когато става неволен участник в катастрофа, при която загива дете. Въпреки че не е пряко отговорна за случилото се, Алисън изпитва вина. Търси утеха при съпруга си Чарли, но той все повече се отдалечава от нея.

"Скъпо тъпо дневниче" - Нова поредица за феновете на Дръндьото, Загубенячката и Тими Провала

Джим Бентън не е ученик в основно училище, но това не означава, че не познава живота в него. Той е автор и илюстратор на книги за малк...

Чарли носи свое бреме. Той ненавижда работата си и е отегчен от еднообразния семеен живот. Чарли живее за кратките откраднати мигове с най-добрата приятелка на съпругата си – Клеър.

Импулсивна и дръзка, Клеър е пълна противоположност на въздържаната и нерешителна Алисън. Тя е талантлива писателка, омъжена за амбициозния архитект Бен. Той пък от своя страна мечтае за деца и семеен уют. Клеър обаче не спира да се пита дали не трябва да го напусне...

Двете приятелки внезапно се отчуждават. Алисън дори и не подозира, че причината за разрива е тайната афера между съпруга ѝ и Клеър.

Катастрофата преобръща безвъзвратно живота и на четиримата. Ще успеят ли двете двойки да преодолеят кризата и да продължат напред?

 

Да се взреш в слънцето...

На 3 септември излиза световният бестселър „Да се взреш в слънцето” от Ървин Ялом. Авторът е познат на българските читатели...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги