Първата българска видео книга вече е тук

34319
Снимки:

Тя е руса. А тя – чернокоса. Той едва крепи в гърдите си...едно разбито сърце.

Любовният триъгълник е в основата на първата българска видео книга „How 2 Break A Heart In 7 Days” („Как да разбиеш сърце за 7 дни“). Неин автор е журналистът и писател Иво Тодоров (на снимката), програмен директор на БНР. С видео книгата той отправя поредното предизвикателство към „читателите“. Според него, в XXI век поезията може не само да се чете и слуша, но и да се гледа. „Защо само песните да имат клипове? Стиховете също могат да бъдат „филмирани“, коментира авторът. За главните роли Иво Тодоров е поканил свои приятели – Василена Гръбчева и Даниел Петканов от Нова телевизия и Диана Костова от БНР.

7 вълшебни мисли от любими детски книжки

Четенето и детството - две от най-големите вълшебства в живота ни. Когато преплетем двете в едно, се получават прекрасни мисли, от коит...

„How 2 Break A Heart In 7 Days” излиза на луксозно DVD, в което има и книжно тяло с всички текстове. Проектът съдържа 7 глави/серии и три бонус трака. Видео книгатае двуезичен проект, като всеки може да избере на какъв език да си я пусне: родният – български или международният – английски.

Авторът избра премиерата в София да бъде само седмица преди Първа пролет – на 12 март. Събитието ще се състои в Аулата на Софийския университет “Св. Климент Охридски” от 18,00 ч. и е с подкрепата на Факултета по славянски филологии, който е завършил Иво Тодоров. На четири плазми в най-старото висше училище у нас ще бъдат прожектирани няколко серии от видео книгата. Проектът ше бъде представен от поетесата Маргарита Петкова. Поканени са и много други съвременни български автори.

След премиерата в София, престои представяне на видео книгата и в Брюксел, на 11 юни, и в Лондон, където е снимана една от сериите.

Любовта понякога има три лица, но едно сърце, казва авторът. Той вече обмисля и новия си проект – видео разкази.

"Кибритени лодки" намериха своите читатели

"Писането на хайку е "леко писане". Или поне би трябвало да бъде такова. Свободни от товара на поетическата натруфеност, амбициозните п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги