Саша Грей - неразкаялата се порнозвезда

35362
Саша Грей - неразкаялата се порнозвезда

Девствена на 16, актриса в хардкор порнофилми на 18, оттеглила се от порноиндустрията на 21, а на 25 – устремена към Холивуд и издала вече първия си роман. Това ли е крайният феминизъм?

Родена като Марина Ан Ханцис през 1988 г., тя израства в беден район в Северна Калифорния. След развода на родителите си поддържа топли отношения с баща си. „О, хората обичат да си създават обичайните представи: порнозвезда, която има проблеми с мъжката фигура в живота си. Всъщност винаги съм била много близка с баща си. И все още съм”. Родителите й не са очаровани, когато се впуска в избраната от нея кариера. Майка й я умолява всеки ден да се откаже. А баща й? „Той ми каза да не позволявам да ме прецакат.” Грей разказва, че е била добра в училище и първоначално е искала да се заеме с някакъв бизнес, но илюзиите й бързо са разбити. „Видях всички онези хора, по-големи от мен, взели дипломите си и степените от университет, но неможещи да си намерят работа, винаги в дългове заради студентските си кредити. Не исках да бъда робиня, не желаех да се пускам по това течение, да стана поредното зомби. Затова се огледах и избрах порното”.

Гривна на желанията

Холи плъзна умело ножа по тиксото на първия кашон, отвори го бързо и само с един поглед разбра, че е подреден от ценител. Стоките им ид...

На 18 години тя става Саша Грей – име, което заимства от певеца в една от любимите си рок групи и от романа „Портретът на Дориан Грей” на Оскар Уайлд – и се впуска в порноиндустрията. „Не беше случайно, бе напълно съзнателно решение. Исках да участвам и да се изявявам, да проуча идеята, че една жена може да бъде агресивна, вълнуваща се от секса, „мръсна” също като мъжете. Исках да покажа, че е нормално да харесваш екстремния секс, както е нормално да харесваш и съвсем традиционния секс. Всичко зависи от теб самия.”

Причините й не са единствено финансови.  Като тийнейджърка Саша се интересува от света на BDSM – системата на нетрадиционни сексуални отношения, основана на ролеви игри на господство и подчинение (bondage, discipline, sado-masochism). Тогавашното й гадже обаче не проявява такива желания, а приятелите й смятат, че интересът й е извратен. „Не знаех къде мога да отида, за да срещна хора с подобни вкусове”, казва тя. И после осъзнала, че порнографията е възможен вариант. „Исках да проуча интересите си по един безопасен начин, но освен това исках да внеса нещо ново в порното, да променя това, което виждах на екрана”. Между 2006 г. и 2009 г. Саша Грей участва в над 200 филмa за възрастни. И не просто какви да е филми за възрастни, а толкова екстремни хардкор порнофилми, че е обявена за „най-впечатляващата сексуална изпълнителка в своя бранш”. Саша не е и типичната актриса от филмите за възрастни. Все пак това е жената, публично издала нещо като порноманифест още преди да е стъпила на снимачната площадка.

За нея порното винаги е било прекалено предсказуемо. Саша искала да отправи предизвикателство към това да бъде по-малко пасивна, по-доминираща и да изненада и колегите си, и зрителите. Това я прави суперзвезда в една индустрия, в която много от актрисите и актьорите изглеждат напълно еднакви и лесно заменими. Отначало, признава тя, всичко било изключително вълнуващо. „Но има един предел докога и в каква степен можеш да изследваш собствената си сексуалност и граници пред камерата. Никога не можеш напълно да се изключиш, да се отдадеш на момента и на чувството, защото знаеш, че те снимат.”

Саша прави нещо, което малцина порноактриси успяват – преминава границата на масовото забавление и влиза в истинското кино. Участва в тв сериала Антураж и във филма на Стивън Содърбърг The Girlfriend Experience. Самата Саша признава, че голямата й мечта е да има по-сериозна филмова кариера, но не знае дали ще й бъде позволено, като се има предвид миналото й. „Така е в нашия свят, въпреки че аз не се опитвам да избягам от това, което съм правила. Просто се опитвам да го надрасна”, твърди тя.

Сватбена нощ

... – Шарлот Грейвни – започва той, като леко се олюлява. – Прекарах последните петнайсет години в преследване на тв...

Грей се е изявявала в клипове на Еминем и „Смашинг Пъмпинкс”, свири в готик банда, прави документална фотографска сесия за живота и кариерата си. А сега издава и първия си еротичен роман. „Обществото на Жулиет” ще излезе на българския пазар на 5 август 2013 г.


 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги