"Твърде лош, за да умре" - шпионски трилър с истински исторически лица

4950
"Твърде лош, за да умре"  - шпионски трилър с истински исторически лица

С първата си книга за България „Твърде лош, за да умре” Франсин Матюс ни въвлича в свят, смело изграден върху историческата действителност и трилъра в киното. Ако заглавието ви подсеща за филм от 007 поредицата – интуицията не ви е подвела. Именно създателят на Бонд, Иън Флеминг, е основно действащо лице в „Твърде лош, за да умре”. Конспирация, британско разузнаване, борба с нацистите и красиви жени, достойни за Бонд момичета, завъртат въображението в шеметен танц с реалността и измислицата.

Преди да стане толкова добра в писането американската писателка Франсин Матюс прави солидна кариера в ЦРУ. Навярно точно затова има много да ни каже за британските шпиони и големите политически интриги между Сталин, Чърчил и Рузвелт по време на Втората световна война.

Откъс от "Безгрижният родител", Том Ходжкинсън

Оставете детето на мира. Д. Х. Лорънс, „Възпитанието на хората“, 1918 г.   Нездравословните дози трудова етика са с...

Годината е 1943-та. Фикционалният Иън Флеминг е толкова отегчен от стоенето зад бюрото в службата си за Кралския флот, че през по-голяма част от времето не спира да фантазира за по-вълнуващ живот. Точно в този момент обаче разбира, че се готви смъртоносен заговор към тримата големи на Техеранската конференция – Чърчил, Сталин и Ф. Д. Рузвелт. Грабвайки възможността да участва в историята, Флеминг минава под прикритие, за да се изправи пред нацисткия шпионин Ото Скорцени (с когото действително са се срещали през Втората световна война). В компанията на Алън Тюринг (чиято истинска история познаваме добре от филма с Бенедикт Къмбърбач „Игра на кодове”) и няколко фатални жени Флеминг се впуска в опасно и задъхващо приключение, което ще реши изхода на войната и ще даде началото на една нова история, тази на легендарния герой на Флеминг – Джеймс Бонд.

Франсин Матюс е родена през 1963 г. в щата Ню Йорк, най-малката от 6 дъщери. След като посвещава голяма част от младостта си на солидно образование в сферата на европейската история (първо в Принстън, след това и в Станфорд), съдбата отвежда Матюс до полиграфския тест на ЦРУ на връх рождения ѝ ден, след което започва кариерата ѝ в разузнаването и по специално – в борбата с тероризма. Пише първата си книга през 1992 г., а година по-късно напуска Бюрото, за да се посвети на децата, кучетата и литературата.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги