Вдъхновяваща, забавна и безцеремонна, "Бухтичка" е тук, за да открадне сърцата ви

2291
Вдъхновяваща, забавна и безцеремонна, "Бухтичка" е тук, за да открадне сърцата ви
Снимка: Софтпрес

Как да имаш перфектното тяло за плажа?

"Гордост и наслаждение" от Силвия Дей

Силвия Дей e автор №1 на New York Times и международен автор на бестселъри с повече от 20 романа, отличени с престижни награди и издаде...

Имай тяло. Иди на плаж.

„Вярвам, че всеки писател има по една книга, над която работи наум през целия си живот. За мен тази книга е „Бухтичка“ – казва Джули Мърфи пред списание Publishers Weekly малко след като правата за публикуването на втория ѝ роман са откупени в над двайсет страни по света, още преди официалната му премиера в САЩ.

Главната героиня в романа е шестнайсетгодишната Уилоудийн Диксън – Уил, а действието се развива в тихо провинциално градче в щата Тексас, където никога нищо не се случва. Единственото голямо събитие е ежегодният местен конкурс за красотa, чийто председател е не кой да е, а самата майка на Уил.

Макар да е „самопровъзгласила се дебелана“, Уил никога не се е чувствала некомфортно в собствената си кожа. А ако някой има проблем с външния ѝ вид – проблемът си е негов. Наричана на галено „бухтичка“, Уилоудийн е самоуверена, силна и абсолютно безстрашна.

Докато не среща атлетичния и напълно очарователен Бо. Не е голяма изненада, че Уил хлътва по него. Изненадващо за всички е, че той си пада по нея. Годината е тежка за Уилоудийн: любимата й леля наскоро е починала от инфаркт, а отношенията с най-добрата й приятелка претърпяват драматични сътресения. На всичкото отгоре Уил не намира очакваната еуфория в първата си любов, а напротив – вместо на седмото небе от щастие попада в кошмар, разяждана от съмнения. Вбесена от предразсъдъците и в търсене на собствената си увереност, тя се записва в местния конкурс за красота, спечелен преди години от собствената ѝ майка.

Математика за лека нощ: Забавни задачи за малки умници

Всички знаем колко важно е родителите да четат на децата си преди сън. А къде остава математиката? „Математика за лека нощ“...

Уил и още няколко необичайни кандидатки ще покажат на всички в града, че заслужават титлата точно толкова, колкото и останалите претендентки за короната. На подиума Уилоудийн ще шокира всички… и най-вече себе си.

„Бухтичка“ излиза в момент, когато обществената представа за красота получава значителен отпор – списание People публикува корица с Тес Холидей, звезда от социалните мрежи и plus size модел, а списание Seventeen заяви, че повече няма да обработва с фотошоп снимките на моделите си, за да изглеждат по-слаби.

Романът изпраща позитивни послания към читателите си, а главната героиня е прекрасен модел за подражание за подрастващите. Това е добре дошло за родителите, които искат да научат децата си, че не външният вид определя кой си и какво можеш да постигнеш.

Вдъхновяваща, забавна и безцеремонна, Бухтичка е тук, за да открадне сърцата ви.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com