"Възходът на свръхчовека": Тази книга описва невъзможното

7364
"Възходът на свръхчовека": Тази книга описва невъзможното
Снимка: Вакон

Внимание: „Възходът на свръхчовека“ може да предизвика анормално поведение – още на първата страница ще ви изпълни неудържимо желание да разширите границите си и вероятността да не откриете крайния предел е заплашително голяма.

Никога досега в човешката история не сме ставали свидетели на такова скоростно развитие в човешките възможности. От десетилетия учените забелязват, че човек се държи различно в обстоятелства, които изискват пълната му концентрация, независимо дали свири на инструмент, медитира, или, провесен от някоя скала, трябва да спаси живота си. Именно тогава идва внезапното прозрение. Днес за първи път науката може да направи дисекция на това мистично състояние „в зоната“.

127 часа: Между живота и скалите

Няма по-велика сила от волята за живот. С предизвикателството да запечата на кинолента поразителната история на Арън Ралстън се заема...

Стивън Котлър ни зарежда с нечовешкия адреналин на екстремните спортове, за да ни потопи изцяло в „потока“ – състояние на свръхконцентрация, светкавична преценка и безгрешни решения. Могъщ коктейл от вещества на доброто настроение и прилива на енергия експлодират, когато сме в потока, и го превръщат в безусловно положително преживяване. То ни носи удовлетворение от работата, а удовлетворението ни води до успех.

В света на екстремните спортове обаче правилните решения са паспортът, който гарантира оцеляването. „Някак едно поколение на саможиви бунтари пренаписа правилата на постижимото, не само вдигайки летвата, но заличавайки я като цяло. И това ни води до един заключителен въпрос: къде – ако изобщо ги има – всъщност са нашите граници.“

Границите са там, където ние ги поставим, и е време да се освободим от тях. Време е за възход.

Стивън Котлър е сред най-продаваните автори на „Ню Йорк Таймс“, журналист с многобройни награди и съосновател и директор на изследователския проект за генома на потока. Книгите му са превеждани на над 30 езика, а статиите му са публикувани в над 80 издания, включително „Ню Йорк Таймс“, „Таймс Мегазин“, „Джей Кю“, „Аутсайд“, „Попюлър Сайънс“ и „Уол Стрийт Джърнъл“.

Древният път на чая

Излезе от печат обновеното издание на отдавна изчерпания пътепис „Древният път на чая“ на Джеф Фучс – първия западен...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com